Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Włoskie smaki z piekarnika. Klopsiki podałam w sosie bolońskim z makaronem w łódeczkach z bakłażana. Jest to fajna propozycja na obiad, który przygotujemy zapiekając wszystko razem. Sos boloński nie musi być nudnie podany. Danie jest lekkie, a zarazem sycące. Klopsiki nadziewałam oliwkami czarnymi, bo skoro włoskie smaki to muszą być oliwki i parmezan.
Klopsiki: |
|||
1 | Sztuka |
pierś kurczaka
|
|
1 | Sztuka | ||
2 | Ząbki |
czosnek
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
3 | Łyżki |
Bułka tarta pszenna
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
1 | Szczypta |
papryka ostra
|
|
2 | Łyżki |
parmezan
|
|
2 | Łyżki |
Natka pietruszki pokrojona
|
|
Pozostałe: |
|||
2 | Sztuki |
Bakłażan
|
|
520 | Gramów | ||
![]() |
|||
3 | Łyżki |
bułka tarta
|
|
4 | Łyżki |
olej rzepakowy uniwersalny
|
|
1 | Szczypta |
Pieprz czerwony
|
|
20 | Sztuk |
oliwki czarne
|
|
10 | Dekagramów | ||
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |