1

Składniki

1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
300 Gramów
ziemniaki
100 Gramów
ser żółty
1 Szklanka
bułka tarta
1 Sztuka
seler naciowy
2 Sztuki
jaja kurze całe
5 Łyżek
Orzechy włoskie zmielone
3 Łyżki
olej
0.5 Szklanki
Orzechy włoskie posiekane
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy, gotujemy w nieosolonej wodzie.
  2. W międzyczasie do miski wsypujemy orzechy, dodajemy ser i 1 jajko. Ugotowane ziemniaki mielimy w maszynce bądź bardzo dobrze ugniatamy. Dodajemy do orzechów i sera wraz z posiekaną drobno natką selera. Masę doprawiamy według upodobania i dobrze wyrabiamy.
  3. Formujemy małe kotleciki, panierujemy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Opis

Pyszne kotleciki na każdą okazję.

Podobne przepisy

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Makaron zapiekany z pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Kotlety z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!