Klopsiki orzechowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Klopsiki orzechowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973588813.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne kotleciki na każdą okazję.
1
0 / 0
Pyszne kotleciki na każdą okazję.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
300 g ziemniaki
100 g ser żółty
1 szkl. bułka tarta
1 szt. seler naciowy
2 szt. jaja kurze całe
5 łyżka orzechy włoskie zmielone
3 łyżka olej
0.50 szkl. orzechy włoskie posiekane
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy, gotujemy w nieosolonej wodzie.
W międzyczasie do miski wsypujemy orzechy, dodajemy ser i 1 jajko. Ugotowane ziemniaki mielimy w maszynce bądź bardzo dobrze ugniatamy. Dodajemy do orzechów i sera wraz z posiekaną drobno natką selera. Masę doprawiamy według upodobania i dobrze wyrabiamy.
Formujemy małe kotleciki, panierujemy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.