Klopsiki orzechowe

uwielbiampl
Klopsiki orzechowe

1

0 / 0

Pyszne kotleciki na każdą okazję.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szczyp. papryka ostra

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

300 g ziemniaki

100 g ser żółty

1 szkl. bułka tarta

1 szt. seler naciowy

2 szt. jaja kurze całe

5 łyżka orzechy włoskie zmielone

3 łyżka olej

0.50 szkl. orzechy włoskie posiekane

Przygotowanie


1

Ziemniaki obieramy, gotujemy w nieosolonej wodzie.

2

W międzyczasie do miski wsypujemy orzechy, dodajemy ser i 1 jajko. Ugotowane ziemniaki mielimy w maszynce bądź bardzo dobrze ugniatamy. Dodajemy do orzechów i sera wraz z posiekaną drobno natką selera. Masę doprawiamy według upodobania i dobrze wyrabiamy.

3

Formujemy małe kotleciki, panierujemy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły