Klopsiki orzechowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Klopsiki orzechowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976381010.jpeg&w=3840&q=75)
Klopsiki wyglądają, jak te z mięsem, ale to tylko pozory ;) bardzo smaczne połączenie ziemniaków i orzechów!
0
0 / 0
Klopsiki wyglądają, jak te z mięsem, ale to tylko pozory ;) bardzo smaczne połączenie ziemniaków i orzechów!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. papryka ostra
0.50 szkl. orzechy włoskie posiekane
1 szkl. bułka tarta
1 szt. seler naciowy
2 szt. jaja kurze całe
5 łyżka orzechy włoskie zmielone
3 łyżka olej
30 dag. ziemniaki
10 dag. ser żółty
Przygotowanie
Ziemniaki obrać, ugotować w nieosolonej wodzie.
w międzyczasie do miski wsypać orzechy, dodać ser i 1 jajko. Ugotowane ziemniaki zemleć w maszynce bądź bardzo dobrze ugnieść. Dodać do orzechów i sera wraz z posiekaną drobno natką selera. Masę doprawić wg upodobania i dobrze wyrobić.
formować małe kotleciki, panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.