Klopsiki orzechowe

m7
Klopsiki orzechowe

0

0 / 0

Klopsiki wyglądają, jak te z mięsem, ale to tylko pozory ;) bardzo smaczne połączenie ziemniaków i orzechów!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. papryka ostra

0.50 szkl. orzechy włoskie posiekane

1 szkl. bułka tarta

1 szt. seler naciowy

2 szt. jaja kurze całe

5 łyżka orzechy włoskie zmielone

3 łyżka olej

30 dag. ziemniaki

10 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Ziemniaki obrać, ugotować w nieosolonej wodzie.

2

w międzyczasie do miski wsypać orzechy, dodać ser i 1 jajko. Ugotowane ziemniaki zemleć w maszynce bądź bardzo dobrze ugnieść. Dodać do orzechów i sera wraz z posiekaną drobno natką selera. Masę doprawić wg upodobania i dobrze wyrobić.

3

formować małe kotleciki, panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

223

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły