Klopsiki gryczano-łososiowe w morzu żurawinowym

kontakt_6
Klopsiki gryczano-łososiowe  w morzu żurawinowym

0

0 / 0

Klopsiki gryczano-łososiowe to zdrowa propozycja na pełnowartościowe danie główne.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1.50 szkl. woda

180 g kasza gryczana

2 łyżka olej

1 opak. żurawina łowicz

1 szt. łosoś świeży

1 szt. cebula

1 kost. ser żółty

1 szt. jajko

5 szt. liści białej cykorii

Przygotowanie


1

Kaszę gryczaną gotujemy w rondlu z wodą przez 10 minut.

2

Łososia obieramy ze skóry, a potem blendujemy.

3

Następnie smażymy je na patelni przez kilka minut, po czym wykładamy na talerz na liść cykorii i polewamy sosem żurawinowym z Łowicza.

4

Ser żółty kroimy drobno. Cebulę kroimy w kostkę.

5

Później z ugotowanej kaszy, zmielonego łososia, żółtego sera, cebuli i jajka lepimy kulki, które doprawiamy solą i pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły