Klopsiki gryczano-łososiowe w morzu żurawinowym
kontakt_6
Klopsiki gryczano-łososiowe to zdrowa propozycja na pełnowartościowe danie główne.
0
0 / 0
Klopsiki gryczano-łososiowe to zdrowa propozycja na pełnowartościowe danie główne.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1.50 szkl. woda
180 g kasza gryczana
2 łyżka olej
1 opak. żurawina łowicz
1 szt. łosoś świeży
1 szt. cebula
1 kost. ser żółty
1 szt. jajko
5 szt. liści białej cykorii
Przygotowanie
Kaszę gryczaną gotujemy w rondlu z wodą przez 10 minut.
Łososia obieramy ze skóry, a potem blendujemy.
Następnie smażymy je na patelni przez kilka minut, po czym wykładamy na talerz na liść cykorii i polewamy sosem żurawinowym z Łowicza.
Ser żółty kroimy drobno. Cebulę kroimy w kostkę.
Później z ugotowanej kaszy, zmielonego łososia, żółtego sera, cebuli i jajka lepimy kulki, które doprawiamy solą i pieprzem.