Klopsiki gryczano-łososiowe w morzu żurawinowym

kontakt_6
Klopsiki gryczano-łososiowe  w morzu żurawinowym

0

0 / 0

Klopsiki gryczano-łososiowe to zdrowa propozycja na pełnowartościowe danie główne.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1.50 szkl. woda

180 g kasza gryczana

2 łyżka olej

1 opak. żurawina łowicz

1 szt. łosoś świeży

1 szt. cebula

1 kostka ser żółty

1 szt. jajko

5 szt. liści białej cykorii

Przygotowanie


1

Kaszę gryczaną gotujemy w rondlu z wodą przez 10 minut.

2

Łososia obieramy ze skóry, a potem blendujemy.

3

Następnie smażymy je na patelni przez kilka minut, po czym wykładamy na talerz na liść cykorii i polewamy sosem żurawinowym z Łowicza.

4

Ser żółty kroimy drobno. Cebulę kroimy w kostkę.

5

Później z ugotowanej kaszy, zmielonego łososia, żółtego sera, cebuli i jajka lepimy kulki, które doprawiamy solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

616

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły