Klops wg gargamela

m7
Klops wg gargamela

0

0 / 0

klops ten uzyskał stałe miejsce w naszym menu

4

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

300 mleko zagęszczone niesłodzone

1 kg mięso mielone wieprzowe

1 szcz. sól, pieprz

1 łyżka zioła

Przygotowanie


1

Mięso mielone (lepsze lekko tłustawe np. mielony boczek surowy) 1kg do tego 300ml mleka zagęszczonego niesłodzonego i przyprawy jakie dodajesz (sol czy warzywko, pieprz, zioła) dobrze wymieszać, wlozyć do foremki keksówki i piec 1,5 godziny w 180st.Po tym czasie wyjać i od razu zlać płyn, który się wydzieli (aby pieczeń klops nie wchłonął).

2

Podawac można jako wedlinę na zimno i grubsze plastry w sosie na cieplo do drugiego. Zaleta -bez jajek, bułki - nie skwasnieje tak szybko.

3

Ja piekłam odrobine krócej bo jakies 1h i 10minut i był ok. Dałam czosnek, tymianek, oregano. Użyłam tylko wp-woł. mięsa

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły