Klops wg gargamela
m7
klops ten uzyskał stałe miejsce w naszym menu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
259
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
klops ten uzyskał stałe miejsce w naszym menu
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
300 mleko zagęszczone niesłodzone
1 kg mięso mielone wieprzowe
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżka zioła
Przygotowanie
Mięso mielone (lepsze lekko tłustawe np. mielony boczek surowy) 1kg do tego 300ml mleka zagęszczonego niesłodzonego i przyprawy jakie dodajesz (sol czy warzywko, pieprz, zioła) dobrze wymieszać, wlozyć do foremki keksówki i piec 1,5 godziny w 180st.Po tym czasie wyjać i od razu zlać płyn, który się wydzieli (aby pieczeń klops nie wchłonął).
Podawac można jako wedlinę na zimno i grubsze plastry w sosie na cieplo do drugiego. Zaleta -bez jajek, bułki - nie skwasnieje tak szybko.
Ja piekłam odrobine krócej bo jakies 1h i 10minut i był ok. Dałam czosnek, tymianek, oregano. Użyłam tylko wp-woł. mięsa
Wartości odżywcze na porcję
Energia
259
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.