0

Składniki

300 Mililitrów
Mleko zagęszczone niesłodzone
1 Kilogram
mięso wieprzowe mielone
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżka
zioła
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso mielone (lepsze lekko tłustawe np. mielony boczek surowy) 1kg do tego 300ml mleka zagęszczonego niesłodzonego i przyprawy jakie dodajesz (sol czy warzywko, pieprz, zioła) dobrze wymieszać, wlozyć do foremki keksówki i piec 1,5 godziny w 180st.Po tym czasie wyjać i od razu zlać płyn, który się wydzieli (aby pieczeń klops nie wchłonął).
  2. Podawac można jako wedlinę na zimno i grubsze plastry w sosie na cieplo do drugiego. Zaleta -bez jajek, bułki - nie skwasnieje tak szybko.
  3. Ja piekłam odrobine krócej bo jakies 1h i 10minut i był ok. Dałam czosnek, tymianek, oregano. Użyłam tylko wp-woł. mięsa

Opis

klops ten uzyskał stałe miejsce w naszym menu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!