Kleik z siemienia lnianego z malinami i mlekiem migdałowym

EkspertOdKuchni
Kleik z siemienia lnianego z malinami i mlekiem migdałowym

0

0 / 0

Kleik z siemienia lnianego z malinami i mlekiem migdałowym to idealny wybór dla osób, które szukają smacznej i pożywnej alternatywy dla tradycyjnych śniadań lub przekąsek. To zdrowa propozycja nie tylko bogata w błonnik, ale także w składniki odżywcze, takie jak omega-3, witaminy i minerały. Siemię lniane jest również znane ze swoich korzystnych właściwości zdrowotnych, takich jak wspomaganie trawienia i utrzymanie zdrowej skóry. Kleik zasmakuje zarówno wszystkim miłośnikom zdrowego stylu życia, jak i tym, którzy cenią sobie połączenie smaku, odżywczych składników i prostoty w przygotowaniu. Smacznego!

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 łyżka siemie lniane

2 łyżka mleko migdałowe

200 g maliny

100 g truskawki

Przygotowanie


1

Siemię lniane wsypujemy do miski i zalewamy jedną szklanką mlekiem migdałowym. Odstawiamy na 10 minut.

2

Do kielicha blendera wrzucamy maliny, truskawki i wlewamy szklankę mleka migdałowego. Wszystko razem blendujemy na gładką masę. Przelewamy do szklanki.

3

Siemię lniane przekładamy do szklanki z owocami i wszystko razem mieszamy.

4

Kleik najlepiej spożywać schłodzony.

Kategorie


PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły