Kleik z siemienia lnianego z malinami i mlekiem migdałowym
EkspertOdKuchni
Kleik z siemienia lnianego z malinami i mlekiem migdałowym to idealny wybór dla osób, które szukają smacznej i pożywnej alternatywy dla tradycyjnych śniadań lub przekąsek. To zdrowa propozycja nie tylko bogata w błonnik, ale także w składniki odżywcze, takie jak omega-3, witaminy i minerały. Siemię lniane jest również znane ze swoich korzystnych właściwości zdrowotnych, takich jak wspomaganie trawienia i utrzymanie zdrowej skóry. Kleik zasmakuje zarówno wszystkim miłośnikom zdrowego stylu życia, jak i tym, którzy cenią sobie połączenie smaku, odżywczych składników i prostoty w przygotowaniu. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
239
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kleik z siemienia lnianego z malinami i mlekiem migdałowym to idealny wybór dla osób, które szukają smacznej i pożywnej alternatywy dla tradycyjnych śniadań lub przekąsek. To zdrowa propozycja nie tylko bogata w błonnik, ale także w składniki odżywcze, takie jak omega-3, witaminy i minerały. Siemię lniane jest również znane ze swoich korzystnych właściwości zdrowotnych, takich jak wspomaganie trawienia i utrzymanie zdrowej skóry. Kleik zasmakuje zarówno wszystkim miłośnikom zdrowego stylu życia, jak i tym, którzy cenią sobie połączenie smaku, odżywczych składników i prostoty w przygotowaniu. Smacznego!
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 łyżka siemie lniane
2 łyżka mleko migdałowe
200 g maliny
100 g truskawki
Przygotowanie
Siemię lniane wsypujemy do miski i zalewamy jedną szklanką mlekiem migdałowym. Odstawiamy na 10 minut.
Do kielicha blendera wrzucamy maliny, truskawki i wlewamy szklankę mleka migdałowego. Wszystko razem blendujemy na gładką masę. Przelewamy do szklanki.
Siemię lniane przekładamy do szklanki z owocami i wszystko razem mieszamy.
Kleik najlepiej spożywać schłodzony.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
239
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.