2

Składniki

1 Opakowanie
2 Pęczki
Botwina
1 Sztuka
rzodkiew
1 Sztuka
ogórek
1 Pęczek
koperek
0.5 Pęczka
Szczypior
500 Mililitrów
jogurt naturalny
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
cukier
5 Mililitrów
Kwasek cytrynowy
4 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj jajka na twardo.
  2. Buraczki z botwiny obierz, pokrój w małą kostkę a liście botwiny drobno posiekaj.
  3. Buraczki i botwinę zalej taką ilością wody, by je przykryła. Zakwaś lekko wodę (np. szczyptą kwasku cytrynowego lub łyżką octu).
  4. Gotuj 10 minut, a następnie ostudź.
  5. Do botwiny dodaj drobno posiekane/starte na grubych oczkach tarki rzodkiewki, ogórek, szczypior i koper.
  6. Zalej jogurtem i Koncentratem Barszczu Czerwonego Krakus, wymieszaj.
  7. Dopraw do smaku, solą i pieprzem. Ewentualnie dodatkowo zakwaś.
  8. Podawaj na zimno, z połówkami jajka ugotowanego na twardo, posypane świeżym koperkiem i szczypiorkiem.

Podobne przepisy

Krem z pora z jajkiem w koszulce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krem z pora z jajkiem w koszulce

Pomidorowa z piekarnika

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Barszcz czerwony z pieczoną cieciorką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z pieczoną cieciorką

Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i skórką z cytryny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!