Klasyczne pierogi z kapustą i grzybami

rozalia60
Klasyczne pierogi z kapustą i grzybami

0

0 / 0

Święta nie mogą się odbyć bez przepysznych pierogów z kapustą i grzybami.

10

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 łyżka olej

1 łyżka sól

0.50 szkl. ciepła woda

20 dag. kapusta kiszona

20 dag. grzyby suszone

1 szt. cebula

1 łyżka olej

3 szczyp. sól, pieprz

0.50 szt. cebula

Przygotowanie


1

Kapustę na farsz umyj i ugotuj. To samo zrób z suszonymi grzybami.

2

Ostudź ją, a następnie odciśnij i posiekaj razem z grzybami.

3

Pokrój cebulę i zeszklij na patelni. Dodaj grzyby i całość podsmaż. Nie zapomnij o mieszaniu!

4

Na końcu na patelnię dodaj kapustę i dopraw solą i pieprzem.

5

Do miski wsyp mąkę i wymieszaj ją z solą. Dodaj olej i zagnieć, dolewając ciepłą wodę.

6

Wyrobione ciasto rozwałkuj. Za pomocą szklanki wytnij kółka.

7

Łyżką nakładaj farsz i zlepiaj pierogi.

8

Gotuj je w osolonej wodzie przez około 4 minuty. Podawaj z cebulką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

548

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

81

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły