Example thumb
0

Składniki

2 Kilogramy
ziemniaki ugotowane
1 Szczypta
sól
1.5 Szklanki
mąka ziemniaczana
2 Sztuki
jaja kurze całe
4 Łyżki
mąka pszenna krupczatka Lubelli
20 Dekagramów
boczek
20 Dekagramów
ser biały
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. 2 kg ugotowanych w słonej wodzie ostudzonych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków wyrabiamy z 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej i 2 jajkami.
  2. Solimy do smaku i podsypujemy lekko mąką pszenną, aby ciasto nie lepiło się do rąk.
  3. Formujemy podłużne wałki ciasta długości około 30 cm, spłaszczamy je lekko płaską stroną noża i kroimy na ukos w romby.
  4. Gotujemy kopytka około 4 minut w osolonej wodzie.
  5. Podajemy z serem białym i pokrojonym w paski, zesmażonym boczkiem.

Opis

Któż nie lubi prostoty? Podaję przepis na kopytka, które na pewno zrobią furorę w Twoim domu!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!