Klasyczna pomidorowa z makaronem

barbara.kowal
Klasyczna pomidorowa z makaronem

0

5 / 1

Klasyczna pomidorowa z makaronem na wywarze warzywnym sprawdzi się również dla wegetarian. Pyszna, delikatna pomidorówka to zawsze dobry pomysł na zupę, a z dodatkiem fety smakuje jeszcze lepiej.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

2 szkl. bulion warzywny krakus

1 szt. czosnek

1 szt. cebula

100 g ser feta

2 szczyp. sól, pieprz

1 szt. olej

1 pęcz. świeża bazylia

1 opak. śmietana 18%

1 opak. makaron nitki cięte lubella nr 49

Przygotowanie


1

Pokrój i zeszklij cebulę. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i duś kilka minut.

2

Dodaj do cebuli szklankę wcześniej przygotowanego bulionu warzywnego. Całość przełóż po kolejnych kilku minutach do garnka i dodaj do nich koncentrat. Wlej resztę bulionu, duś kilkanaście minut i wszystko zblenduj.

3

Rozkrusz ser feta i nałóż go na dno miski. Dołóż ugotowany makaron nitki Lubella i wlej zupę.

4

Podawaj z makaronem nitki lubella, łyżką śmietany i udekoruj listkiem bazylii.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły