Kiszone pomidorki koktajlowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Kiszone pomidorki koktajlowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1709020376015.jpg&w=3840&q=75)
Kiszone pomidorki koktajlowe to doskonały sposób na zachowanie smaku i wartości odżywczych warzyw sezonowych na dłużej. Świetnie pasują do sałatek, sosów, past kanapkowych lub zup. To również idealny dodatek do dań głównych, ryb, pizzy i potraw z grilla.
0
0 / 0
Kiszone pomidorki koktajlowe to doskonały sposób na zachowanie smaku i wartości odżywczych warzyw sezonowych na dłużej. Świetnie pasują do sałatek, sosów, past kanapkowych lub zup. To również idealny dodatek do dań głównych, ryb, pizzy i potraw z grilla.
6
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
500 g pomidorki koktajlowe
3 szt. ząbki czosnku
1 pęcz. koper włoski
1 łyżka sól
1 łyżecz. pieprz w ziarnach
500 ml woda
Przygotowanie
Pomidorki koktajlowe dokładnie umyj i osusz.
W przygotowanym słoiku umieść gałązkę kopru włoskiego, gorczycę, ziarna pieprzu i obrane ząbki czosnku.
Pomidorki wrzuć do słoika.
W oddzielnym naczyniu rozpuść sól w wodzie. Zalej nią pomidorki w słoiku tak, aby były całkowicie zanurzone.
Całość szczelnie zakręcamy i odstawiamy na około 3 tygodnie w temperaturze pokojowej.