Kiszona kapusta zasmażna
m7
pyszna kapusta np do żeberek w sosie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
317
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
pyszna kapusta np do żeberek w sosie
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
1 łyżecz. sól
300 g podgardle wędzone
1 szt. cebula
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
Kapustę ugotować i jeśli jest za kwaśna przepłukać.
Podgardle lub boczek zasmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i usmażyć do miękkości.
Dołożyć mąkę, przesmażyć i wszystko wrzucić do kapusty. Mieszając aby się nie przypaliła zagotować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
317
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.