Kiszona kapusta zasmażna

m7
Kiszona kapusta zasmażna

0

0 / 0

pyszna kapusta np do żeberek w sosie

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg kapusta kiszona

1 łyżecz. sól

300 g podgardle wędzone

1 szt. cebula

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 łyżecz. pieprz

Przygotowanie


1

Kapustę ugotować i jeśli jest za kwaśna przepłukać.

2

Podgardle lub boczek zasmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i usmażyć do miękkości.

3

Dołożyć mąkę, przesmażyć i wszystko wrzucić do kapusty. Mieszając aby się nie przypaliła zagotować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

317

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły