Kiszona kapusta zasmażna
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kiszona kapusta zasmażna](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976609756.jpeg&w=3840&q=75)
pyszna kapusta np do żeberek w sosie
0
0 / 0
pyszna kapusta np do żeberek w sosie
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
1 łyżecz. sól
300 g podgardle wędzone
1 szt. cebula
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
1
Kapustę ugotować i jeśli jest za kwaśna przepłukać.
2
Podgardle lub boczek zasmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i usmażyć do miękkości.
3
Dołożyć mąkę, przesmażyć i wszystko wrzucić do kapusty. Mieszając aby się nie przypaliła zagotować.