Kiszona kapusta zasmażana
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kiszona kapusta zasmażana](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7070-1702057987039.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna kapusta zasmażana, która bardzo często gości u mnie na stole.
0
0 / 0
Pyszna kapusta zasmażana, która bardzo często gości u mnie na stole.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg kapusta kiszona
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
300 g podgardle wędzone
1 szt. cebula
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
kapustę ugotować i jeśli jest za kwaśna przepłukać.
2
podgardle lub boczek zesmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i usmażyć do miękkości.
3
dołożyć mąkę, przesmażyć i wszystko wrzucić do kapusty.
4
mieszając aby się nie przypaliła zagotować.