Kiszona kapusta zasmażana

m7
Kiszona kapusta zasmażana

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszna kapusta zasmażana, która bardzo często gości u mnie na stole.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg kapusta kiszona

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

300 g podgardle wędzone

1 szt. cebula

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


kapustę ugotować i jeśli jest za kwaśna przepłukać.

podgardle lub boczek zesmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i usmażyć do miękkości.

dołożyć mąkę, przesmażyć i wszystko wrzucić do kapusty.

mieszając aby się nie przypaliła zagotować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

396

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły