Kiszona kapusta zasmażana

m7
Kiszona kapusta zasmażana

0

3.3 / 26

Bardzo smaczny dodatek do obiadków. Można podawać do pieczeni i ziemniaczków.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.50 kg kapusta kiszona

1 szcz. przyprawa typu vegeta

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka cukier

1 łyżeczka mąka pszenna

2 szt. ziele znagielskie

1 szt. liść laurowy

1 szt. cebula

5 dek. masło

Przygotowanie


1

Kapustę ugotować z zielem angielskim i liściem laurowym 20-30 minut. Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojoną cebulę w kostkę i gotować jeszcze 3 minuty.W międzyczasie na małej patelni zrobić zasmażkę z masła i mąki, zasmażka ma być złocista.

2

Do gotującej się kapusty dodajemy cukier i przyprawy do smaku, mieszamy wszystko starannie. Następnie dodajemy zasmażkę i szybko mieszamy.Uwaga w garnku z kapustą ma być tyle wody żeby nie zakrywało kapusty ale żeby wyszła dobra zasmażka.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły