Example thumb
0

Składniki

0.5 Kilograma
kapusta kiszona
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
cukier
1 Łyżeczka
mąka pszenna
2 Sztuki
Ziele znagielskie
1 Sztuka
liść laurowy
1 Sztuka
cebula
5 Dekagramów
masło extra
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kapustę ugotować z zielem angielskim i liściem laurowym 20-30 minut. Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojoną cebulę w kostkę i gotować jeszcze 3 minuty.W międzyczasie na małej patelni zrobić zasmażkę z masła i mąki, zasmażka ma być złocista.
  2. Do gotującej się kapusty dodajemy cukier i przyprawy do smaku, mieszamy wszystko starannie. Następnie dodajemy zasmażkę i szybko mieszamy.Uwaga w garnku z kapustą ma być tyle wody żeby nie zakrywało kapusty ale żeby wyszła dobra zasmażka.

Opis

Bardzo smaczny dodatek do obiadków. Można podawać do pieczeni i ziemniaczków.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!