0

Składniki

0.5 Kilograma
kapusta kiszona
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
cukier
1 Łyżeczka
mąka pszenna
2 Sztuki
Ziele znagielskie
1 Sztuka
liść laurowy
1 Sztuka
cebula
5 Dekagramów
masło extra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę ugotować z zielem angielskim i liściem laurowym 20-30 minut. Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojoną cebulę w kostkę i gotować jeszcze 3 minuty.W międzyczasie na małej patelni zrobić zasmażkę z masła i mąki, zasmażka ma być złocista.
  2. Do gotującej się kapusty dodajemy cukier i przyprawy do smaku, mieszamy wszystko starannie. Następnie dodajemy zasmażkę i szybko mieszamy.Uwaga w garnku z kapustą ma być tyle wody żeby nie zakrywało kapusty ale żeby wyszła dobra zasmażka.

Opis

Bardzo smaczny dodatek do obiadków. Można podawać do pieczeni i ziemniaczków.

Podobne przepisy

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Puree z kalafiora i ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Puree z kalafiora i ziemniaków

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!