0

Składniki

0.5 Kilograma
kapusta kiszona
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
cukier
1 Łyżeczka
mąka pszenna
2 Sztuki
Ziele znagielskie
1 Sztuka
liść laurowy
1 Sztuka
cebula
5 Dekagramów
masło extra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę ugotować z zielem angielskim i liściem laurowym 20-30 minut. Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojoną cebulę w kostkę i gotować jeszcze 3 minuty.W międzyczasie na małej patelni zrobić zasmażkę z masła i mąki, zasmażka ma być złocista.
  2. Do gotującej się kapusty dodajemy cukier i przyprawy do smaku, mieszamy wszystko starannie. Następnie dodajemy zasmażkę i szybko mieszamy.Uwaga w garnku z kapustą ma być tyle wody żeby nie zakrywało kapusty ale żeby wyszła dobra zasmażka.

Opis

Bardzo smaczny dodatek do obiadków. Można podawać do pieczeni i ziemniaczków.

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!