Kiszona kapusta zasmażana
m7
Bardzo smaczny dodatek do obiadków. Można podawać do pieczeni i ziemniaczków.
0
3.3 / 26
Bardzo smaczny dodatek do obiadków. Można podawać do pieczeni i ziemniaczków.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 kg kapusta kiszona
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. cukier
1 łyżecz. mąka pszenna
2 szt. ziele znagielskie
1 szt. liść laurowy
1 szt. cebula
5 dag. masło
Przygotowanie
Kapustę ugotować z zielem angielskim i liściem laurowym 20-30 minut. Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojoną cebulę w kostkę i gotować jeszcze 3 minuty.W międzyczasie na małej patelni zrobić zasmażkę z masła i mąki, zasmażka ma być złocista.
Do gotującej się kapusty dodajemy cukier i przyprawy do smaku, mieszamy wszystko starannie. Następnie dodajemy zasmażkę i szybko mieszamy.Uwaga w garnku z kapustą ma być tyle wody żeby nie zakrywało kapusty ale żeby wyszła dobra zasmażka.