0

Składniki

2 Kilogramy
ziemniaki
2 Łyżeczki
przyprawa typu vegeta
1 Sztuka
Jelito grube
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
smalec
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki trzemy jak na placki. Odlewamy część wody i dodajemy mąki pszennej aby uzyskać konsystencję ciasta. Przyprawiamy jeszcze vegetą i mieszamy.
  2. Umyte jelita (jeśli mamy solone to wcześniej całą noc moczymy w wodzie) faszerujemy masą ziemniaczaną. Zawiązujemy nitką na końcach, układamy w blaszce z tłuszczem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 150°C ok. 2h.

Opis

coś z podlasia

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!