0

Składniki

2 Kilogramy
ziemniaki
2 Łyżeczki
przyprawa typu vegeta
1 Sztuka
Jelito grube
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
smalec
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki trzemy jak na placki. Odlewamy część wody i dodajemy mąki pszennej aby uzyskać konsystencję ciasta. Przyprawiamy jeszcze vegetą i mieszamy.
  2. Umyte jelita (jeśli mamy solone to wcześniej całą noc moczymy w wodzie) faszerujemy masą ziemniaczaną. Zawiązujemy nitką na końcach, układamy w blaszce z tłuszczem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 150°C ok. 2h.

Opis

coś z podlasia

Podobne przepisy

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Ryba na zimno w warzywach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ryba na zimno w warzywach

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!