0

Składniki

2 Kilogramy
ziemniaki
2 Łyżeczki
przyprawa typu vegeta
1 Sztuka
Jelito grube
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
smalec
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki trzemy jak na placki. Odlewamy część wody i dodajemy mąki pszennej aby uzyskać konsystencję ciasta. Przyprawiamy jeszcze vegetą i mieszamy.
  2. Umyte jelita (jeśli mamy solone to wcześniej całą noc moczymy w wodzie) faszerujemy masą ziemniaczaną. Zawiązujemy nitką na końcach, układamy w blaszce z tłuszczem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 150°C ok. 2h.

Opis

coś z podlasia

Podobne przepisy

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchup...

Łatwy Do 2 godz
Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchup...

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Filet z indyka z kolorowym pieprzem

Łatwy Do 40 min
Filet z indyka z kolorowym pieprzem

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Kaczka z owocami

Średni Ponad 3 godz
Kaczka z owocami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!