Kiszka ziemniaczana

m7
Kiszka ziemniaczana

0

0 / 0

coś z podlasia

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 kg ziemniaki

2 łyżeczka przyprawa typu vegeta

1 szt. jelito grube

3 łyżka mąka pszenna tortowa

2 łyżka smalec

Przygotowanie


1

Ziemniaki trzemy jak na placki. Odlewamy część wody i dodajemy mąki pszennej aby uzyskać konsystencję ciasta. Przyprawiamy jeszcze vegetą i mieszamy.

2

Umyte jelita (jeśli mamy solone to wcześniej całą noc moczymy w wodzie) faszerujemy masą ziemniaczaną. Zawiązujemy nitką na końcach, układamy w blaszce z tłuszczem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 150°C ok. 2h.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły