0

Składniki

1 Sztuka
Kisiel cytrynowy
1 Sztuka
cytryna
1 Sztuka
jabłka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kisiel przyrządzić według przepisu na opakowaniu.
  2. Skórkę z cytryny zetrzeć na drobnej tarce, wycisnąć sok i wybrać miąższ.
  3. Jabłko zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.
  4. Pod koniec gotowania dodać sok, miąższ i jabłko
  5. zagotować.
  6. Dekorować startą skórką.

Opis

Taki prosty deserek, który przypomina mi beztroskie lata. Pamiętam, jak zasiadaliśmy na małych krzesełkach, a kucharka przynosiła nam do stolika cieplutki kisiel.

Podobne przepisy

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Pączki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki

Pączki domowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki domowe

Piernikowe bombki na choinkę

Przepis
Średni Do 2 godz
Piernikowe bombki na choinkę

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Ciasteczka kruche z marmoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasteczka kruche z marmoladą

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!