0

Składniki

1 Sztuka
Kisiel cytrynowy
1 Sztuka
cytryna
1 Sztuka
jabłka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kisiel przyrządzić według przepisu na opakowaniu.
  2. Skórkę z cytryny zetrzeć na drobnej tarce, wycisnąć sok i wybrać miąższ.
  3. Jabłko zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.
  4. Pod koniec gotowania dodać sok, miąższ i jabłko
  5. zagotować.
  6. Dekorować startą skórką.

Opis

Taki prosty deserek, który przypomina mi beztroskie lata. Pamiętam, jak zasiadaliśmy na małych krzesełkach, a kucharka przynosiła nam do stolika cieplutki kisiel.

Podobne przepisy

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Łatwy Do 40 min
Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Ciasteczka kruche z marmoladą

Średni Do 1 godz
Ciasteczka kruche z marmoladą

Ciastka z marmoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka z marmoladą

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Grillowane owoce z płatkami

Łatwy Do 1,5 godz
Grillowane owoce z płatkami

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!