Kisiel z soku jabłkowego

m7
Kisiel z soku jabłkowego

Średnia 1 / 1

Oceń!

Kisiel z soku jabłkowego to lekki, owocowy deser, który zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Można go podawać na ciepło lub na zimno, samodzielnie lub w towarzystwie ulubionych dodatków, takich jak bita śmietana czy świeże owoce. Opcjonalnie do środka możemy dodać również rodzynki dla dodatkowego smaku. Smacznego!

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

4 łyżecz. mąka ziemniaczana

2 łyżecz. cukier

3 szkl. sok jabłkowy

0.50 szkl. woda

Przygotowanie


W połowie szklanki wody rozrobić mąkę ziemniaczaną.

Sok jabłkowy zagotować z cukrem. Zalać wodą wymieszaną z mąką ziemniaczaną.

Całość chwilę gotować, cały czas mieszając.

Gorący kisiel rozlać do miseczek, lekko schłodzić.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

202

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły