Kisiel z soku jabłkowego
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kisiel z soku jabłkowego](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1717583476680.jpg&w=3840&q=75)
Kisiel z soku jabłkowego to lekki, owocowy deser, który zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Można go podawać na ciepło lub na zimno, samodzielnie lub w towarzystwie ulubionych dodatków, takich jak bita śmietana czy świeże owoce. Opcjonalnie do środka możemy dodać również rodzynki dla dodatkowego smaku. Smacznego!
1
1 / 1
Kisiel z soku jabłkowego to lekki, owocowy deser, który zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Można go podawać na ciepło lub na zimno, samodzielnie lub w towarzystwie ulubionych dodatków, takich jak bita śmietana czy świeże owoce. Opcjonalnie do środka możemy dodać również rodzynki dla dodatkowego smaku. Smacznego!
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 łyżecz. mąka ziemniaczana
2 łyżecz. cukier
3 szkl. sok jabłkowy
0.50 szkl. woda
Przygotowanie
W połowie szklanki wody rozrobić mąkę ziemniaczaną.
Sok jabłkowy zagotować z cukrem. Zalać wodą wymieszaną z mąką ziemniaczaną.
Całość chwilę gotować, cały czas mieszając.
Gorący kisiel rozlać do miseczek, lekko schłodzić.