1

Składniki

4 Łyżeczki
mąka ziemniaczana
2 Łyżeczki
cukier
2 Łyżeczki
rodzynki
3 Szklanki
Sok jabłkowy
0.5 Szklanki
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W połowie szklanki wody rozrobić mąkę. Sok zagotować z cukrem i rodzynkami. Zalać wodą wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Całość chwilę gotować, cały czas mieszając. Gorący kisiel rozlać do miseczek, lekko schłodzić.
  2. Podawać z bitą śmietaną lub, jak u mnie, z kruchymi ciasteczkami i ptysiową słomką.

Opis

Szybki, smaczny deser:)

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Musiki na bazie Czekodżemu Śliwkowego Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Musiki na bazie Czekodżemu Śliwkowego Łowicz

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!