Kisiel z soku jabłkowego

m7

Kisiel z soku jabłkowego to lekki, owocowy deser, który zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Można go podawać na ciepło lub na zimno, samodzielnie lub w towarzystwie ulubionych dodatków, takich jak bita śmietana czy świeże owoce. Opcjonalnie do środka możemy dodać również rodzynki dla dodatkowego smaku. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
202
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
49
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
1 / 1
Kisiel z soku jabłkowego to lekki, owocowy deser, który zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Można go podawać na ciepło lub na zimno, samodzielnie lub w towarzystwie ulubionych dodatków, takich jak bita śmietana czy świeże owoce. Opcjonalnie do środka możemy dodać również rodzynki dla dodatkowego smaku. Smacznego!
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 łyżecz. mąka ziemniaczana
2 łyżecz. cukier
3 szkl. sok jabłkowy
0.50 szkl. woda
Przygotowanie
W połowie szklanki wody rozrobić mąkę ziemniaczaną.
Sok jabłkowy zagotować z cukrem. Zalać wodą wymieszaną z mąką ziemniaczaną.
Całość chwilę gotować, cały czas mieszając.
Gorący kisiel rozlać do miseczek, lekko schłodzić.