1

Składniki

2 Łyżeczki
mąka ziemniaczana
1 Szklanka
Porzeczki czerwone
1 Szklanka
woda
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umyte porzeczki dodać do garnuszka z wodą i cukrem i zagotować. następnie przecedzić przez sitko.
  2. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody i dodać do gotującego się soku z porzeczek.
  3. Chwilkę pogotować.
  4. na dno salaterek można dodać np. rodzynki

Opis

pyszny domowy kisielek

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!