Kieszonki z lazanii faszerowane warzywami i kiełbasą

malg
Kieszonki z lazanii faszerowane warzywami i kiełbasą

0

0 / 0

Lazanię można zastąpić np. ciastem francuskim, a farsz pozostaje kwestią fantazji kulinarnej kucharza, który wykonuje tę smaczną i pomysłową potrawę. Ja użyłam wyraźnej w smaku kiełbasy, różyczek brokułu i marchwi, aby "rozweselić" moje makaronowe kieszonki.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

6 szt. makaron lazania lubella

1 szt. marchew

1 szt. cebula

5 szt. brokuły

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. czosnek

2 łyżka olej

20 dek. kiełbasa toruńska

0.50 szkl. śmietana 18%

Przygotowanie


1

Blachę na muffinki wysmarować masłem, makaron lazania przeciąć na pół i włożyć do formy na babeczki.

2

Do podsmażonej kiełbasy dodać warzywa.

3

Drobno pokroić cebulę i kiełbasę. Oba składniki podsmażyć na patelni na oleju.

4

Ugotować lazanię al dente.

5

Do kieszonek makaronowych nałożyć farsz warzywny i zalać jajkiem rozbitym ze śmietaną. Zapiec w piekarniku około 15-20 minut w temp. 200 stopni C.

6

Marchew i brokuł ugotować na parze.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły