Kieszonki z lazanii faszerowane warzywami i kiełbasą
malg
Lazanię można zastąpić np. ciastem francuskim, a farsz pozostaje kwestią fantazji kulinarnej kucharza, który wykonuje tę smaczną i pomysłową potrawę. Ja użyłam wyraźnej w smaku kiełbasy, różyczek brokułu i marchwi, aby "rozweselić" moje makaronowe kieszonki.
0
0 / 0
Lazanię można zastąpić np. ciastem francuskim, a farsz pozostaje kwestią fantazji kulinarnej kucharza, który wykonuje tę smaczną i pomysłową potrawę. Ja użyłam wyraźnej w smaku kiełbasy, różyczek brokułu i marchwi, aby "rozweselić" moje makaronowe kieszonki.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
6 szt. makaron lazania lubella
1 szt. marchew
1 szt. cebula
5 szt. brokuły
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. czosnek
2 łyżka olej
20 dek. kiełbasa toruńska
0.50 szkl. śmietana 18%
Przygotowanie
Blachę na muffinki wysmarować masłem, makaron lazania przeciąć na pół i włożyć do formy na babeczki.
Do podsmażonej kiełbasy dodać warzywa.
Drobno pokroić cebulę i kiełbasę. Oba składniki podsmażyć na patelni na oleju.
Ugotować lazanię al dente.
Do kieszonek makaronowych nałożyć farsz warzywny i zalać jajkiem rozbitym ze śmietaną. Zapiec w piekarniku około 15-20 minut w temp. 200 stopni C.
Marchew i brokuł ugotować na parze.