Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Gdybym miała określić jakoś skrótowo tę potrawę, to powiedziałabym "wykwintne danie z minimalnym czasem pracy". Przepis podpatrzony z telewizji, ale ulepszony i dostosowany do moich domowników. Jeśli znudził Ci się kurczak w sałatkach, czy też smażony, to wypróbuj nowe danie, które - gwarantuję, że się uda! Pierś kurczaka jest bardzo łatwym w przygotowaniu mięsem, dodajesz do niej trochę ulubionego sera, jakieś warzywo i właściwie to wszystko. Pomyśl o jak najprostszych dodatkach, aby nie przyćmić blasku kieszonek;-)) proponuję ziemniaka w mundurku z masłem czosnkowym lub ryż - w każdym razie coś, co uwypukli i wzmocni smak sera i warzywa. Jedyne, na co trzeba uważać, to dokładne spięcie kieszonki wykałaczkami, gdyż podczas obsmażania i później duszenia kieszonki lubią się rozlatywać...
1 | Kilogram |
pierś kurczaka
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
3 | Sztuki |
ząbek czosnku
|
|
4 | Łyżki |
masło
|
|
4 | Łyżki |
oliwa
|
|
10 | Dekagramów |
Gorgonzola
|
|
0.5 | Szklanki | ||
0.5 | Sztuki |
cukinia
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |