Kieszonki z francuskiego ciasta z warzywami i boczkiem zapiekane z sosem beszamel
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Kieszonki z francuskiego ciasta z warzywami i boczkiem zapiekane z sosem beszamel](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974317175.jpeg&w=3840&q=75)
Efektowna, ale jednocześnie łatwa do zrobienia przystawka? Z naszym przepisem na kieszonki z ciasta francuskiego z wyśmienitymi dodatkami zachwycisz wszystkich. Sprawdź!
1
0 / 0
Efektowna, ale jednocześnie łatwa do zrobienia przystawka? Z naszym przepisem na kieszonki z ciasta francuskiego z wyśmienitymi dodatkami zachwycisz wszystkich. Sprawdź!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. gałka muszkatołowa
0.50 szkl. śmietana 18%
0.50 szt. brokuły
1 szt. cebula
1 szt. marchew
2 szt. jaja kurze całe
1 łyżka masło
1 dag. ciasto francuskie
15 dag. boczek wędzony
Przygotowanie
Brokuł gotujemy około 5 minut, marchewkę pokrojoną w kostkę, dusimy na maśle do miękkości, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Jajka rozbijamy ze śmietaną.
Boczek podsmażamy.
Łączymy wszystkie składniki.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty 10x10 cm i wkładamy do formy na muffinki, w środek nakładamy farsz, pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni C.