Kieszonki z francuskiego ciasta z warzywami i boczkiem zapiekane z sosem beszamel

malg
Kieszonki z francuskiego ciasta z warzywami i boczkiem zapiekane z sosem beszamel

1

0 / 0

Efektowna, ale jednocześnie łatwa do zrobienia przystawka? Z naszym przepisem na kieszonki z ciasta francuskiego z wyśmienitymi dodatkami zachwycisz wszystkich. Sprawdź!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. gałka muszkatołowa

0.50 szkl. śmietana 18%

0.50 szt. brokuły

1 szt. cebula

1 szt. marchew

2 szt. jaja kurze całe

1 łyżka masło

1 dek. ciasto francuskie

15 dek. boczek wędzony

Przygotowanie


1

Brokuł gotujemy około 5 minut, marchewkę pokrojoną w kostkę, dusimy na maśle do miękkości, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

2

Jajka rozbijamy ze śmietaną.

3

Boczek podsmażamy.

4

Łączymy wszystkie składniki.

5

Ciasto francuskie kroimy na kwadraty 10x10 cm i wkładamy do formy na muffinki, w środek nakładamy farsz, pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni C.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły