Kieszonki drobiowe faszerowane kaszą gryczaną i pieczarkami

m7
Kieszonki drobiowe faszerowane kaszą gryczaną i pieczarkami

1

0 / 0

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. filet z kurczaka

100 g lubella kasza gryczana

8 szt. pieczarki

1 szt. czosnek

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. przyprawa typu vegeta

1 szcz. papryka ostra

1 łyżka musztarda

1 łyżeczka przyprawa do kurczaka

2 łyżka mąka lubella puszysta poznańska

2 łyżka bułka tarta

1 szt. jajko

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Kaszę gryczaną gotujemy i odsączamy z wody. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy ugotowaną kaszę i jeszcze chwilkę smażymy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, vegetą i papryką

2

Filety rozbijamy tłuczkiem przez folię. Każdy posypujemy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i smarujemy z jednej strony musztardą. Na połowę mięsa nakładamy nasz farsz i przykrywamy drugą połową. Spinamy mięso wykałaczkami. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoto brązowy kolor

3

Po usmażeniu usuwamy wykałaczki Podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam moje faszerowane kieszonki polane sosem pieczarkowo - śmietanowym z pieczonymi ziemniakami oraz ogórkiem konserwowym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły