1

Składniki

2 Sztuki
filet z kurczaka
100 Gramów
ingridient
Lubella Kasza gryczana
8 Sztuk
pieczarki
1 Sztuka
czosnek
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
papryka ostra
1 Łyżka
musztarda
1 Łyżeczka
przyprawa do kurczaka
2 Łyżki
Mąka Lubella Puszysta poznańska
2 Łyżki
bułka tarta
1 Sztuka
jajko
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kaszę gryczaną gotujemy i odsączamy z wody. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy ugotowaną kaszę i jeszcze chwilkę smażymy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, vegetą i papryką
  2. Filety rozbijamy tłuczkiem przez folię. Każdy posypujemy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i smarujemy z jednej strony musztardą. Na połowę mięsa nakładamy nasz farsz i przykrywamy drugą połową. Spinamy mięso wykałaczkami. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoto brązowy kolor
  3. Po usmażeniu usuwamy wykałaczki Podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam moje faszerowane kieszonki polane sosem pieczarkowo - śmietanowym z pieczonymi ziemniakami oraz ogórkiem konserwowym.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!