Kieszonka schabowa z suszonymi śliwkami i serem camembert
bartek
Rewelacyjne kieszonki schabowe, ja podałem je z kluskami półfrancuskimi
0
0 / 0
Rewelacyjne kieszonki schabowe, ja podałem je z kluskami półfrancuskimi
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. ser camembert
4 łyżka oliwa
0.50 dek. schab bez kości
8 dek. śliwki suszone
Przygotowanie
1
Schab kroimy na 2-3 cm plastry, każdy plaster nacinamy z szerszej strony tworząc kieszonkę. Lekko rozbijamy aby nie uszkodzić kieszonki nacieramy pieprzem i solą.
2
W środek wkładamy kawałki sera camembert i suszonych śliwek spinamy wykałaczkami.
3
Na rozgrzaną oliwę wkładamy kieszonki i obsmażamy z obu stron, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości około 30-40 minut.