0

Składniki

1 Sztuka
Ser camembert
4 Łyżki
oliwa
0.5 Dekagrama
schab bez kości
8 Dekagramów
śliwki suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab kroimy na 2-3 cm plastry, każdy plaster nacinamy z szerszej strony tworząc kieszonkę. Lekko rozbijamy aby nie uszkodzić kieszonki nacieramy pieprzem i solą.
  2. W środek wkładamy kawałki sera camembert i suszonych śliwek spinamy wykałaczkami.
  3. Na rozgrzaną oliwę wkładamy kieszonki i obsmażamy z obu stron, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości około 30-40 minut.

Opis

Rewelacyjne kieszonki schabowe, ja podałem je z kluskami półfrancuskimi

Podobne przepisy

Grillowany camembert w owocowym raju

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grillowany camembert w owocowym raju

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Kotlet schabowy w panierce z płatków kukurydzianych

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlet schabowy w panierce z płatków kukurydzianych

Marynowane roladki schabowe z fetą

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Marynowane roladki schabowe z fetą

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Muszle serowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muszle serowe

Pappardelle z dorszem na szpinaku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pappardelle z dorszem na szpinaku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!