0

Składniki

1 Sztuka
Ser camembert
4 Łyżki
oliwa
0.5 Dekagrama
schab bez kości
8 Dekagramów
śliwki suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab kroimy na 2-3 cm plastry, każdy plaster nacinamy z szerszej strony tworząc kieszonkę. Lekko rozbijamy aby nie uszkodzić kieszonki nacieramy pieprzem i solą.
  2. W środek wkładamy kawałki sera camembert i suszonych śliwek spinamy wykałaczkami.
  3. Na rozgrzaną oliwę wkładamy kieszonki i obsmażamy z obu stron, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości około 30-40 minut.

Opis

Rewelacyjne kieszonki schabowe, ja podałem je z kluskami półfrancuskimi

Podobne przepisy

Grillowany camembert w owocowym raju

Łatwy Do 1 godz
Grillowany camembert w owocowym raju

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Łatwy Do 1 godz
Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Kaczka z owocami

Średni Ponad 3 godz
Kaczka z owocami

Kluski na parze

Średni Do 1 godz
Kluski na parze

Kokardki z białą fasolą

Łatwy Do 1 godz
Kokardki z białą fasolą

Kokardki z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!