Example thumb
0

Składniki

1 Sztuka
Ser camembert
4 Łyżki
oliwa
0.5 Dekagrama
schab bez kości
8 Dekagramów
śliwki suszone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Schab kroimy na 2-3 cm plastry, każdy plaster nacinamy z szerszej strony tworząc kieszonkę. Lekko rozbijamy aby nie uszkodzić kieszonki nacieramy pieprzem i solą.
  2. W środek wkładamy kawałki sera camembert i suszonych śliwek spinamy wykałaczkami.
  3. Na rozgrzaną oliwę wkładamy kieszonki i obsmażamy z obu stron, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości około 30-40 minut.

Opis

Rewelacyjne kieszonki schabowe, ja podałem je z kluskami półfrancuskimi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!