0

Składniki

1 Sztuka
Ser camembert
4 Łyżki
oliwa
0.5 Dekagrama
schab bez kości
8 Dekagramów
śliwki suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab kroimy na 2-3 cm plastry, każdy plaster nacinamy z szerszej strony tworząc kieszonkę. Lekko rozbijamy aby nie uszkodzić kieszonki nacieramy pieprzem i solą.
  2. W środek wkładamy kawałki sera camembert i suszonych śliwek spinamy wykałaczkami.
  3. Na rozgrzaną oliwę wkładamy kieszonki i obsmażamy z obu stron, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości około 30-40 minut.

Opis

Rewelacyjne kieszonki schabowe, ja podałem je z kluskami półfrancuskimi

Podobne przepisy

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 20 min.

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min.

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Łatwy Do 1 godz.

Kaczka z owocami

Średni Ponad 3 godz.

Kokardki z białą fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Kokardki z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Kokardki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!