Kieszonka schabowa z suszonymi śliwkami i serem camembert
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
bartek
![Kieszonka schabowa z suszonymi śliwkami i serem camembert](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976292633.jpeg&w=3840&q=75)
Rewelacyjne kieszonki schabowe, ja podałem je z kluskami półfrancuskimi
0
0 / 0
Rewelacyjne kieszonki schabowe, ja podałem je z kluskami półfrancuskimi
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. ser camembert
4 łyżka oliwa
0.50 dag. schab bez kości
8 dag. śliwki suszone
Przygotowanie
1
Schab kroimy na 2-3 cm plastry, każdy plaster nacinamy z szerszej strony tworząc kieszonkę. Lekko rozbijamy aby nie uszkodzić kieszonki nacieramy pieprzem i solą.
2
W środek wkładamy kawałki sera camembert i suszonych śliwek spinamy wykałaczkami.
3
Na rozgrzaną oliwę wkładamy kieszonki i obsmażamy z obu stron, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości około 30-40 minut.