Kieszonka schabowa z suszonymi śliwkami i serem camembert

bartek
Kieszonka schabowa z suszonymi śliwkami i serem camembert

0

0 / 0

Rewelacyjne kieszonki schabowe, ja podałem je z kluskami półfrancuskimi

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. ser camembert

4 łyżka oliwa

0.50 dag. schab bez kości

8 dag. śliwki suszone

Przygotowanie


1

Schab kroimy na 2-3 cm plastry, każdy plaster nacinamy z szerszej strony tworząc kieszonkę. Lekko rozbijamy aby nie uszkodzić kieszonki nacieramy pieprzem i solą.

2

W środek wkładamy kawałki sera camembert i suszonych śliwek spinamy wykałaczkami.

3

Na rozgrzaną oliwę wkładamy kieszonki i obsmażamy z obu stron, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości około 30-40 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

228

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły