Kieszonka schabowa z suszonymi śliwkami i serem camembert
bartek
Rewelacyjne kieszonki schabowe, ja podałem je z kluskami półfrancuskimi
Wartości odżywcze na porcję
Energia
228
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rewelacyjne kieszonki schabowe, ja podałem je z kluskami półfrancuskimi
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. ser camembert
4 łyżka oliwa
0.50 dag. schab bez kości
8 dag. śliwki suszone
Przygotowanie
Schab kroimy na 2-3 cm plastry, każdy plaster nacinamy z szerszej strony tworząc kieszonkę. Lekko rozbijamy aby nie uszkodzić kieszonki nacieramy pieprzem i solą.
W środek wkładamy kawałki sera camembert i suszonych śliwek spinamy wykałaczkami.
Na rozgrzaną oliwę wkładamy kieszonki i obsmażamy z obu stron, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości około 30-40 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
228
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.