0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
zioła prowansalskie
1 Łyżeczka
papryka ostra
1 Łyżeczka
papryka słodka
1 Sztuka
Marynata
2 Sztuki
czosnek
2 Sztuki
Schab
2 Łyżki
oliwa
10 Dekagramów
ser feta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Najpierw przygotowujemy marynatę mieszając wszystkie składniki razem
  2. mięsko nacinamy tworząc w nim kieszonkę i w środek dajemy sera feta ząbek wyciśniętego czosnku i "zaszywamy" to wykałaczkami:)
  3. takie mięsko smarujemy marynata i wkładamy na godzinę do lodówki żeby dobrze przeszło
  4. po tym czasie wkładamy do rękawa foliowego do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut
  5. a później zajadamy sie:)

Opis

Schab przyrządzamy zdecydowanie inaczej niż każdy inny, zachwyca smakiem i delikatnością:)

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa po grecku

Łatwy Do 40 min.

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz.

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz.

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min.

Kokardki z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Kokardki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Kuskus z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 3 godz.

Łazanki z cukinią

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!