Kieszonka schabowa

m7
Kieszonka schabowa

0

0 / 0

Schab przyrządzamy zdecydowanie inaczej niż każdy inny, zachwyca smakiem i delikatnością:)

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. zioła prowansalskie

1 łyżecz. papryka ostra

1 łyżecz. papryka słodka

1 szt. marynata

2 szt. czosnek

2 szt. schab

2 łyżka oliwa

10 dag. ser feta

Przygotowanie


1

Najpierw przygotowujemy marynatę mieszając wszystkie składniki razem

2

mięsko nacinamy tworząc w nim kieszonkę i w środek dajemy sera feta ząbek wyciśniętego czosnku i "zaszywamy" to wykałaczkami:)

3

takie mięsko smarujemy marynata i wkładamy na godzinę do lodówki żeby dobrze przeszło

4

po tym czasie wkładamy do rękawa foliowego do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut

5

a później zajadamy sie:)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

859

kcal

Białka

52

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

44

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły