0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
zioła prowansalskie
1 Łyżeczka
papryka ostra
1 Łyżeczka
papryka słodka
1 Sztuka
Marynata
2 Sztuki
czosnek
2 Sztuki
Schab
2 Łyżki
oliwa
10 Dekagramów
ser feta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Najpierw przygotowujemy marynatę mieszając wszystkie składniki razem
  2. mięsko nacinamy tworząc w nim kieszonkę i w środek dajemy sera feta ząbek wyciśniętego czosnku i "zaszywamy" to wykałaczkami:)
  3. takie mięsko smarujemy marynata i wkładamy na godzinę do lodówki żeby dobrze przeszło
  4. po tym czasie wkładamy do rękawa foliowego do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut
  5. a później zajadamy sie:)

Opis

Schab przyrządzamy zdecydowanie inaczej niż każdy inny, zachwyca smakiem i delikatnością:)

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa po grecku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa po grecku

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Kuskus z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kuskus z grillowanymi warzywami

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!