Kieszonka schabowa
m7
Schab przyrządzamy zdecydowanie inaczej niż każdy inny, zachwyca smakiem i delikatnością:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
859
kcal
Białka
52
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
44
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Schab przyrządzamy zdecydowanie inaczej niż każdy inny, zachwyca smakiem i delikatnością:)
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. zioła prowansalskie
1 łyżecz. papryka ostra
1 łyżecz. papryka słodka
1 szt. marynata
2 szt. czosnek
2 szt. schab
2 łyżka oliwa
10 dag. ser feta
Przygotowanie
Najpierw przygotowujemy marynatę mieszając wszystkie składniki razem
mięsko nacinamy tworząc w nim kieszonkę i w środek dajemy sera feta ząbek wyciśniętego czosnku i "zaszywamy" to wykałaczkami:)
takie mięsko smarujemy marynata i wkładamy na godzinę do lodówki żeby dobrze przeszło
po tym czasie wkładamy do rękawa foliowego do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut
a później zajadamy sie:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
859
kcal
Białka
52
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
44
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.