Kieszonka schabowa
m7
Schab przyrządzamy zdecydowanie inaczej niż każdy inny, zachwyca smakiem i delikatnością:)
0
0 / 0
Schab przyrządzamy zdecydowanie inaczej niż każdy inny, zachwyca smakiem i delikatnością:)
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. zioła prowansalskie
1 łyżeczka papryka ostra
1 łyżeczka papryka słodka
1 szt. marynata
2 szt. czosnek
2 szt. schab
2 łyżka oliwa
10 dek. ser feta
Przygotowanie
Najpierw przygotowujemy marynatę mieszając wszystkie składniki razem
mięsko nacinamy tworząc w nim kieszonkę i w środek dajemy sera feta ząbek wyciśniętego czosnku i "zaszywamy" to wykałaczkami:)
takie mięsko smarujemy marynata i wkładamy na godzinę do lodówki żeby dobrze przeszło
po tym czasie wkładamy do rękawa foliowego do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut
a później zajadamy sie:)