Example thumb
0

Składniki

50 Mililitrów
sos sojowy
50 Mililitrów
Białe wino
200 Mililitrów
Wywar z gotowanych ryb
1 Pęczek
koperek
1 Łyżeczka
sól
250 Gramów
Filet z łososia
250 Gramów
Filety z dorsza
50 Gramów
kapary
2 Sztuki
Szalotki
1 Sztuka
jaja kurze całe
12 Sztuk
Flaki
1 Łyżka
masło
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Surowego dorsza i łososia mielimy na grubych oczkach .
  2. Na maśle przesmażamy szalotkę , dodajemy posiekane kapary , podlewamy winem i redukujemy .
  3. Całość studzimy i dodajemy do farszu z dorsza i łososia , doprawiamy sosem sojowym , świeżym koperkiem .
  4. Dodajemy jajko i wyrabiamy .
  5. Farsz przekładamy do worka do szprycowania .
  6. faszerujemy oczyszczone jelita , tworząc około 12 cm kiełbaski .
  7. Kiełbaski parzymy w niewielkiej ilości wywaru rybnego , najlepiej w temperaturze 90 stopni C .
  8. Wywar nie zagotowujemy , bo kiełbaski popękaj .

Opis

Na świąteczny stół zachwycają wyjątkowym smakiem .

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!