Kiełbaski z dorsza i łososia
m7
Na świąteczny stół zachwycają wyjątkowym smakiem .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
262
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.5 / 2
Na świąteczny stół zachwycają wyjątkowym smakiem .
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
50 sos sojowy
50 białe wino
200 wywar z gotowanych ryb
1 pęcz. koperek
1 łyżecz. sól
250 g filet z łososia
250 g filety z dorsza
50 g kapary
2 szt. szalotki
1 szt. jaja kurze całe
12 szt. flaki
1 łyżka masło
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
Surowego dorsza i łososia mielimy na grubych oczkach .
Na maśle przesmażamy szalotkę , dodajemy posiekane kapary , podlewamy winem i redukujemy .
Całość studzimy i dodajemy do farszu z dorsza i łososia , doprawiamy sosem sojowym , świeżym koperkiem .
Dodajemy jajko i wyrabiamy .
Farsz przekładamy do worka do szprycowania .
faszerujemy oczyszczone jelita , tworząc około 12 cm kiełbaski .
Kiełbaski parzymy w niewielkiej ilości wywaru rybnego , najlepiej w temperaturze 90 stopni C .
Wywar nie zagotowujemy , bo kiełbaski popękaj .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
262
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.