Kiełbaski z dorsza i łososia
m7
0
4.5 / 2
Na świąteczny stół zachwycają wyjątkowym smakiem .
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
50 sos sojowy
50 białe wino
200 wywar z gotowanych ryb
1 pęcz. koperek
1 łyżeczka sól
250 g filet z łososia
250 g filety z dorsza
50 g kapary
2 szt. szalotki
1 szt. jaja kurze całe
12 szt. flaki
1 łyżka masło
0.50 łyżeczka pieprz
Przygotowanie
Surowego dorsza i łososia mielimy na grubych oczkach .
Na maśle przesmażamy szalotkę , dodajemy posiekane kapary , podlewamy winem i redukujemy .
Całość studzimy i dodajemy do farszu z dorsza i łososia , doprawiamy sosem sojowym , świeżym koperkiem .
Dodajemy jajko i wyrabiamy .
Farsz przekładamy do worka do szprycowania .
faszerujemy oczyszczone jelita , tworząc około 12 cm kiełbaski .
Kiełbaski parzymy w niewielkiej ilości wywaru rybnego , najlepiej w temperaturze 90 stopni C .
Wywar nie zagotowujemy , bo kiełbaski popękaj .