Kiełbaski z dorsza i łososia

m7
Kiełbaski z dorsza i łososia

0

4.5 / 2

Na świąteczny stół zachwycają wyjątkowym smakiem .

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

50 sos sojowy

50 białe wino

200 wywar z gotowanych ryb

1 pęcz. koperek

1 łyżecz. sól

250 g filet z łososia

250 g filety z dorsza

50 g kapary

2 szt. szalotki

1 szt. jaja kurze całe

12 szt. flaki

1 łyżka masło

0.50 łyżecz. pieprz

Przygotowanie


1

Surowego dorsza i łososia mielimy na grubych oczkach .

2

Na maśle przesmażamy szalotkę , dodajemy posiekane kapary , podlewamy winem i redukujemy .

3

Całość studzimy i dodajemy do farszu z dorsza i łososia , doprawiamy sosem sojowym , świeżym koperkiem .

4

Dodajemy jajko i wyrabiamy .

5

Farsz przekładamy do worka do szprycowania .

6

faszerujemy oczyszczone jelita , tworząc około 12 cm kiełbaski .

7

Kiełbaski parzymy w niewielkiej ilości wywaru rybnego , najlepiej w temperaturze 90 stopni C .

8

Wywar nie zagotowujemy , bo kiełbaski popękaj .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

262

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły