Kiełbaski z domowym sosem barbecue
kontakt_5
Wraz z nadejściem wiosny, rozpoczynamy sezon grillowy. Na ogniu nie może zabraknąć pieczonych kiełbasek z domowym sosem barbecue. Łap szybki przepis na sprawdzony dodatek do potraw z grilla i spraw smakowitą przyjemność sobie i bliskim.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
264
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wraz z nadejściem wiosny, rozpoczynamy sezon grillowy. Na ogniu nie może zabraknąć pieczonych kiełbasek z domowym sosem barbecue. Łap szybki przepis na sprawdzony dodatek do potraw z grilla i spraw smakowitą przyjemność sobie i bliskim.
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
8 szt. kiełbaska grillowa
250 ketchup włocławek
80 piwo jasne
30 olej rzepakowy
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżecz. chili
2 łyżka sos sojowy
2 łyżka ocet winny
1 łyżka cukier
1 łyżka miód
1 łyżecz. musztarda
1 łyżka powidła śliwkowe łowicz
0.50 łyżecz. pieprz
1 szt. cebula
Przygotowanie
Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę.
Do garnka wlewamy olej i podsmażamy w nim cebulę aż się zezłoci.
Następnie dodajemy keczup, piwo, czosnek przeciśnięty przez praskę, chilli, sos sojowy, ocet winny, cukier, miód, musztardę, powidła oraz pieprz. Wszystkie składniki dusimy na wolnym ogniu przez ok. 30 min.
Następnie studzimy i sos jest gotowy do podania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
264
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.