Kiełbaski z domowym sosem barbecue

kontakt_5
Kiełbaski z domowym sosem barbecue

Średnia 0 / 0

Oceń!

Wraz z nadejściem wiosny, rozpoczynamy sezon grillowy. Na ogniu nie może zabraknąć pieczonych kiełbasek z domowym sosem barbecue. Łap szybki przepis na sprawdzony dodatek do potraw z grilla i spraw smakowitą przyjemność sobie i bliskim.

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

8 szt. kiełbaska grillowa

250 ketchup włocławek

80 piwo jasne

30 olej rzepakowy

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżecz. chili

2 łyżka sos sojowy

2 łyżka ocet winny

1 łyżka cukier

1 łyżka miód

1 łyżecz. musztarda

1 łyżka powidła śliwkowe łowicz

0.50 łyżecz. pieprz

1 szt. cebula

Przygotowanie


Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę.

Do garnka wlewamy olej i podsmażamy w nim cebulę aż się zezłoci.

Następnie dodajemy keczup, piwo, czosnek przeciśnięty przez praskę, chilli, sos sojowy, ocet winny, cukier, miód, musztardę, powidła oraz pieprz. Wszystkie składniki dusimy na wolnym ogniu przez ok. 30 min.

Następnie studzimy i sos jest gotowy do podania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

264

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły