Kiełbaski z domowym sosem barbecue

kontakt_5
Kiełbaski z domowym sosem barbecue

0

0 / 0

Wraz z nadejściem wiosny, rozpoczynamy sezon grillowy. Na ogniu nie może zabraknąć pieczonych kiełbasek z domowym sosem barbecue. Łap szybki przepis na sprawdzony dodatek do potraw z grilla i spraw smakowitą przyjemność sobie i bliskim.

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

8 szt. kiełbaska grillowa

250 ketchup włocławek

80 piwo jasne

30 olej rzepakowy

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżeczka chili

2 łyżka sos sojowy

2 łyżka ocet winny

1 łyżka cukier

1 łyżka miód

1 łyżeczka musztarda

1 łyżka powidła śliwkowe łowicz

0.50 łyżeczka pieprz

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę.

2

Do garnka wlewamy olej i podsmażamy w nim cebulę aż się zezłoci.

3

Następnie dodajemy keczup, piwo, czosnek przeciśnięty przez praskę, chilli, sos sojowy, ocet winny, cukier, miód, musztardę, powidła oraz pieprz. Wszystkie składniki dusimy na wolnym ogniu przez ok. 30 min.

4

Następnie studzimy i sos jest gotowy do podania.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły