Kiełbaski gotowane w winie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kiełbaski gotowane w winie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976217536.jpeg&w=3840&q=75)
Kiełbaski na sposób grecki, które w oryginale nazywają się "loukania krasata". Przepis pochodzi z książki traditional greek cooking
1
0 / 0
Kiełbaski na sposób grecki, które w oryginale nazywają się "loukania krasata". Przepis pochodzi z książki traditional greek cooking
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg kiełbaski
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. tymianek
1 szkl. olej
1 szkl. białe wytrawne wino
2 szt. cebula
1 szt. zielona papryka
1 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
Kiełbaski pokroić na spore kawałki. Rozgrzać olej i smażyć cebulę do zrumienienia. Dodać kiełbaski i zieloną paprykę i dusić przez kilka minut.
Dodać wino, sól, pieprz, tymianek i trochę soku z cytryny i dusić na małym ogniu aż będzie gotowe. W razie potrzeby podlać odrobiną wody.