Kiełbaski gotowane w winie

m7
Kiełbaski gotowane w winie

1

0 / 0

Kiełbaski na sposób grecki, które w oryginale nazywają się "loukania krasata". Przepis pochodzi z książki traditional greek cooking

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg kiełbaski

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. tymianek

1 szkl. olej

1 szkl. białe wytrawne wino

2 szt. cebula

1 szt. zielona papryka

1 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Kiełbaski pokroić na spore kawałki. Rozgrzać olej i smażyć cebulę do zrumienienia. Dodać kiełbaski i zieloną paprykę i dusić przez kilka minut.

2

Dodać wino, sól, pieprz, tymianek i trochę soku z cytryny i dusić na małym ogniu aż będzie gotowe. W razie potrzeby podlać odrobiną wody.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1002

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

96

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły