Kiełbaski gotowane w winie
m7
Kiełbaski na sposób grecki, które w oryginale nazywają się "loukania krasata". Przepis pochodzi z książki traditional greek cooking
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1002
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
96
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Kiełbaski na sposób grecki, które w oryginale nazywają się "loukania krasata". Przepis pochodzi z książki traditional greek cooking
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg kiełbaski
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. tymianek
1 szkl. olej
1 szkl. białe wytrawne wino
2 szt. cebula
1 szt. zielona papryka
1 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
Kiełbaski pokroić na spore kawałki. Rozgrzać olej i smażyć cebulę do zrumienienia. Dodać kiełbaski i zieloną paprykę i dusić przez kilka minut.
Dodać wino, sól, pieprz, tymianek i trochę soku z cytryny i dusić na małym ogniu aż będzie gotowe. W razie potrzeby podlać odrobiną wody.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1002
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
96
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.