Kiełbaski bawarskie w cieście
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
moderacja.uwielbiampl
![Kiełbaski bawarskie w cieście](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975877894.jpeg&w=3840&q=75)
Nie masz pomysłu na kolację, a masz ochotę na coś pysznego, ale szybkiego do zrobienia? Kiełbaski bawarskie w cieście francuskim spiszą się tutaj na medal.
0
0 / 0
Nie masz pomysłu na kolację, a masz ochotę na coś pysznego, ale szybkiego do zrobienia? Kiełbaski bawarskie w cieście francuskim spiszą się tutaj na medal.
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
6 szt. kiełbaska bawarska
1 opak. ciasto francuskie
1 szt. jajko
Przygotowanie
1
Kiełbaski równo przytnij. Rozłóż ciasto francuskie i przekrój na pół wzdłuż.
2
. Zawijaj po kolei kiełbaski w ciasto do momentu połączenia się ciasta. Wierzch ciasta natnij delikatnie nożem, posmaruj roztrzepanym żółtkiem.
3
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz 15 minut.