Kiełbaska nadziana ogórkiem

Uwielbiam
Kiełbaska nadziana ogórkiem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Oto oryginalny pomysł na kiełbaskę z grilla! Nadziej ją ogórkiem konserwowym i obwiń szlachetną, bogatą w świerkowe aromaty szynką szwarcwaldzką, aby odkryć grillowaną kiełbasę na nowo. Podawaj z frytkami i surówkami.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

6 szt. kiełbasa

3 szt. ogórki konserwowe krakus

12 plaster szynka szwarcwaldzka

6 łyżecz. musztarda

Przygotowanie


Kiełbasę natnij wzdłuż pozostawiając jedną nieprzeciętą krawędź.

Ogórki pokrój wzdłuż na ćwiartki.

Środek wysmaruj musztardą, kolejno włóż ogórka i owiń 1-2 plastrami szynki. Zgrilluj.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

805

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

48

gram

Tłuszcze

46

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły