Kiełbasa zapiekana z gorgonzolą

m7
Kiełbasa zapiekana z gorgonzolą

0

0 / 0

proste połączenie o niezwykłym smaku

3

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. przyprawa do dań z grilla

2 szt. kiełbasa śląska

5 dag. gorgonzola

Przygotowanie


1

Kiełbasę nacinamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Gdy zacznie puszczać tłuszcz, wyjmujemy i posypujemy przyprawą do grilla z dwóch stron. Wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy na złoty kolor. Po wyjęciu ciepłą kiełbasę smarujemy odrobiną gorgonzoli. Podawać z keczupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

240

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły