Kiełbasa z papryką i cebulą

m7
Kiełbasa z papryką i cebulą

1

3.2 / 5

Kiełbaska smażona z dodatkami to genialny pomysł na szybki i prosty obiad. Do tego błyskawicznego przepisu można użyć kiełbasy białej lub grillowej. Palce lizać!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 szcz. sól

2 szcz. pieprz

500 g kiełbasa biała

1 szt. papryka czerwona

2 szt. cebula

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki i ponacinać wg uznania.

2

Na rozgrzanej patelni podsmażyć kawałki kiełbasy.

3

Cebulę i paprykę oczyścić i pokroić.

4

Do podsmażonej kiełbasy wrzucić cebulę, chwilę podsmażać.

5

Dodać paprykę, chwilkę smażyć, posolić i popieprzyć do smaku.

6

Podawać z pieczywem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły