Kiełbasa z papryką i cebulą
m7
Kiełbaska smażona z dodatkami to genialny pomysł na szybki i prosty obiad. Do tego błyskawicznego przepisu można użyć kiełbasy białej lub grillowej. Palce lizać!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
330
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3.2 / 5
Kiełbaska smażona z dodatkami to genialny pomysł na szybki i prosty obiad. Do tego błyskawicznego przepisu można użyć kiełbasy białej lub grillowej. Palce lizać!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
3 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
500 g kiełbasa biała
1 szt. papryka czerwona
2 szt. cebula
2 łyżka olej
Przygotowanie
Kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki i ponacinać wg uznania.
Na rozgrzanej patelni podsmażyć kawałki kiełbasy.
Cebulę i paprykę oczyścić i pokroić.
Do podsmażonej kiełbasy wrzucić cebulę, chwilę podsmażać.
Dodać paprykę, chwilkę smażyć, posolić i popieprzyć do smaku.
Podawać z pieczywem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
330
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.