Kiełbasa z papryką i cebulą

m7
Kiełbasa z papryką i cebulą

Średnia 3.2 / 5

Oceń!

Kiełbaska smażona z dodatkami to genialny pomysł na szybki i prosty obiad. Do tego błyskawicznego przepisu można użyć kiełbasy białej lub grillowej. Palce lizać!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

500 g kiełbasa biała

1 szt. papryka czerwona

2 szt. cebula

2 łyżka olej

Przygotowanie


Kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki i ponacinać wg uznania.

Na rozgrzanej patelni podsmażyć kawałki kiełbasy.

Cebulę i paprykę oczyścić i pokroić.

Do podsmażonej kiełbasy wrzucić cebulę, chwilę podsmażać.

Dodać paprykę, chwilkę smażyć, posolić i popieprzyć do smaku.

Podawać z pieczywem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

330

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły