Kiełbasa biała
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kiełbasa biała](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F10257-1702058186522.jpeg&w=3840&q=75)
Domowy sposób na białą kiełbasę
0
0 / 0
Domowy sposób na białą kiełbasę
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 łyżecz. sól
0.50 łyżecz. kolendra
500 g wieprzowina łopatka
500 g polędwica wieprzowa
500 g wieprzowina szynka surowa
3 szt. ząbek czosnku
2 szt. ziele angielskie
1 szt. jelito wieprzowe cienkie
Przygotowanie
1
W moździerzu ucieramy suche przyprawy najlepiej na drobny proszek.
2
Mięsa (łopatka najlepiej jeśliby była tłusta) kroimy na mniejsze kawałki i przepuszczamy przez maszynkę o dużych oczkach. Następnie do mięsa dodajemy utarte przyprawy, sól i drobno posiekany czosnek.
3
Wyrabiamy jednolitą masę, która napychamy do oczyszczonych jelit.
4
Robimy kilkucentymetrowe kiełbaski, następnie okręcamy jelita i robimy kolejną kiełbaskę.
5
Przed podaniem ugotować lub upiec.