Example thumb
0

Składniki

3 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Szklanki
mąka
1.5 Szklanki
cukier
0.5 Szklanki
rum
6 Sztuk
jaja kurze całe
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
18 Dekagramów
margaryna mleczna
10 Dekagramów
Morele suszone
10 Dekagramów
orzechy włoskie
10 Dekagramów
rodzynki
10 Dekagramów
Żurawina suszona
10 Dekagramów
migdały
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Dzień wcześniej bakalie zalać rumem i odłożyć w chłodne miejsce.
  2. Margarynę utrzeć z cukrem,dodawać po jednym jajku ciągle ucierając,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu dodać bakalie wymieszane z 2 łyżkami mąki,wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą podłużnej formy .
  3. Piec w 170 st około 50 min.Jeżeli chodzi o dekorację keksa to wg własnego pomysłu.

Opis

Keks pełen bakalii który gości na moim stole w święta bożego narodzenia

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!