0

Składniki

3 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Szklanki
mąka
1.5 Szklanki
cukier
0.5 Szklanki
rum
6 Sztuk
jaja kurze całe
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
18 Dekagramów
margaryna mleczna
10 Dekagramów
morele suszone
10 Dekagramów
orzechy włoskie
10 Dekagramów
rodzynki
10 Dekagramów
żurawina suszona
10 Dekagramów
migdały
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dzień wcześniej bakalie zalać rumem i odłożyć w chłodne miejsce.
  2. Margarynę utrzeć z cukrem,dodawać po jednym jajku ciągle ucierając,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu dodać bakalie wymieszane z 2 łyżkami mąki,wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą podłużnej formy .
  3. Piec w 170 st około 50 min.Jeżeli chodzi o dekorację keksa to wg własnego pomysłu.

Opis

Keks pełen bakalii który gości na moim stole w święta bożego narodzenia

Podobne przepisy

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kawowe brownie

Przepis
Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Keks

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Keks

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Orzechowe ciasteczka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Orzechowe ciasteczka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!