Keks z moczonymi bakaliami w rumie

m7
Keks z moczonymi bakaliami w rumie

Średnia 0 / 0

Oceń!

Keks pełen bakalii który gości na moim stole w święta bożego narodzenia

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

3 łyżecz. proszek do pieczenia

3 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1.50 szkl. cukier

0.50 szkl. rum

6 szt. jaja kurze całe

2 łyżka mąka pszenna tortowa

18 dag. margaryna mleczna

10 dag. morele suszone

10 dag. orzechy włoskie

10 dag. rodzynki

10 dag. żurawina suszona

10 dag. migdały

Przygotowanie


Dzień wcześniej bakalie zalać rumem i odłożyć w chłodne miejsce.

Margarynę utrzeć z cukrem,dodawać po jednym jajku ciągle ucierając,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu dodać bakalie wymieszane z 2 łyżkami mąki,wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą podłużnej formy .

Piec w 170 st około 50 min.Jeżeli chodzi o dekorację keksa to wg własnego pomysłu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

7058

kcal

Białka

149

gram

Węglowodany

931

gram

Tłuszcze

280

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły