Keks z moczonymi bakaliami w rumie

m7
Keks z moczonymi bakaliami w rumie

0

0 / 0

Keks pełen bakalii który gości na moim stole w święta bożego narodzenia

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

3 łyżecz. proszek do pieczenia

3 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1.50 szkl. cukier

0.50 szkl. rum

6 szt. jaja kurze całe

2 łyżka mąka pszenna tortowa

18 dag. margaryna mleczna

10 dag. morele suszone

10 dag. orzechy włoskie

10 dag. rodzynki

10 dag. żurawina suszona

10 dag. migdały

Przygotowanie


1

Dzień wcześniej bakalie zalać rumem i odłożyć w chłodne miejsce.

2

Margarynę utrzeć z cukrem,dodawać po jednym jajku ciągle ucierając,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu dodać bakalie wymieszane z 2 łyżkami mąki,wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą podłużnej formy .

3

Piec w 170 st około 50 min.Jeżeli chodzi o dekorację keksa to wg własnego pomysłu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

7058

kcal

Białka

149

gram

Węglowodany

931

gram

Tłuszcze

280

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły