0

Składniki

3 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Szklanki
mąka
1.5 Szklanki
cukier
0.5 Szklanki
rum
6 Sztuk
jaja kurze całe
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
18 Dekagramów
margaryna mleczna
10 Dekagramów
morele suszone
10 Dekagramów
orzechy włoskie
10 Dekagramów
rodzynki
10 Dekagramów
żurawina suszona
10 Dekagramów
migdały
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dzień wcześniej bakalie zalać rumem i odłożyć w chłodne miejsce.
  2. Margarynę utrzeć z cukrem,dodawać po jednym jajku ciągle ucierając,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu dodać bakalie wymieszane z 2 łyżkami mąki,wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą podłużnej formy .
  3. Piec w 170 st około 50 min.Jeżeli chodzi o dekorację keksa to wg własnego pomysłu.

Opis

Keks pełen bakalii który gości na moim stole w święta bożego narodzenia

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kawowe brownie

Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Keks

Łatwy Do 3 godz
Keks

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Orzechowe ciasteczka

Łatwy Do 40 min
Orzechowe ciasteczka

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!