Keks z moczonymi bakaliami w rumie

m7
Keks z moczonymi bakaliami w rumie

0

0 / 0

Keks pełen bakalii który gości na moim stole w święta bożego narodzenia

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

3 łyżeczka proszek do pieczenia

3 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1.50 szkl. cukier

0.50 szkl. rum

6 szt. jaja kurze całe

2 łyżka mąka pszenna tortowa

18 dek. margaryna mleczna

10 dek. morele suszone

10 dek. orzechy włoskie

10 dek. rodzynki

10 dek. żurawina suszona

10 dek. migdały

Przygotowanie


1

Dzień wcześniej bakalie zalać rumem i odłożyć w chłodne miejsce.

2

Margarynę utrzeć z cukrem,dodawać po jednym jajku ciągle ucierając,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu dodać bakalie wymieszane z 2 łyżkami mąki,wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą podłużnej formy .

3

Piec w 170 st około 50 min.Jeżeli chodzi o dekorację keksa to wg własnego pomysłu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły