Keks świąteczny

m7
Keks świąteczny

0

4.5 / 2

Bardzo smaczne keks na świąteczny!!!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. aromat migdałowy

3 szt. jaja kurze całe

40 g mąka pszenna tortowa lubella

15 dag. ser twarogowy

10 dag. cukier

20 dag. miód

15 dag. masło

15 dag. rodzynki

10 dag. orzechy włoskie

0.50 szkl. mleko

Przygotowanie


1

Masło utrzeć z cukrem, jajami i miodem na jednolitą masę.

2

Ucierając, dodawać po trochu ser, aromat, mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko.

3

Na koniec wsypać oprószone mąką bakalie.

4

Gotowe ciasto przelać do podłużnej wąskiej blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.

5

Wstawić do gorącego piekarnika i piec około 60 min w temperaturze 180 stopni C.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły