Keks świąteczny
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Keks świąteczny](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977032245.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo smaczne keks na świąteczny!!!
0
4.5 / 2
Bardzo smaczne keks na świąteczny!!!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. aromat migdałowy
3 szt. jaja kurze całe
40 g mąka pszenna tortowa lubella
15 dag. ser twarogowy
10 dag. cukier
20 dag. miód
15 dag. masło
15 dag. rodzynki
10 dag. orzechy włoskie
0.50 szkl. mleko
Przygotowanie
1
Masło utrzeć z cukrem, jajami i miodem na jednolitą masę.
2
Ucierając, dodawać po trochu ser, aromat, mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko.
3
Na koniec wsypać oprószone mąką bakalie.
4
Gotowe ciasto przelać do podłużnej wąskiej blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
5
Wstawić do gorącego piekarnika i piec około 60 min w temperaturze 180 stopni C.