Keks świąteczny
m7
0
4.5 / 2
Bardzo smaczne keks na świąteczny!!!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
2 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżeczka aromat migdałowy
3 szt. jaja kurze całe
40 g mąka pszenna tortowa lubella
15 dek. ser twarogowy
10 dek. cukier
20 dek. miód
15 dek. masło
15 dek. rodzynki
10 dek. orzechy włoskie
0.50 szkl. mleko
Przygotowanie
1
Masło utrzeć z cukrem, jajami i miodem na jednolitą masę.
2
Ucierając, dodawać po trochu ser, aromat, mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko.
3
Na koniec wsypać oprószone mąką bakalie.
4
Gotowe ciasto przelać do podłużnej wąskiej blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
5
Wstawić do gorącego piekarnika i piec około 60 min w temperaturze 180 stopni C.