Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

40 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
Aromat migdałowy
3 Sztuki
jaja kurze całe
15 Dekagramów
Ser twarogowy
10 Dekagramów
cukier
20 Dekagramów
miód
15 Dekagramów
masło
15 Dekagramów
rodzynki
10 Dekagramów
orzechy włoskie
0.5 Szklanki
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć z cukrem, jajami i miodem na jednolitą masę.
  2. Ucierając, dodawać po trochu ser, aromat, mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko.
  3. Na koniec wsypać oprószone mąką bakalie.
  4. Gotowe ciasto przelać do podłużnej wąskiej blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
  5. Wstawić do gorącego piekarnika i piec około 60 min w temperaturze 180 stopni C.

Opis

Bardzo smaczne keks na świąteczny!!!

Podobne przepisy

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Makowiec

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Pierniczki

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pierniczki

Keks

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Pączki po bawarsku

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki po bawarsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!