Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

500 Gramów
3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
50 Gramów
drożdże
1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
Chipsy bananowe
3 Sztuki
jaja kurze całe
5 Łyżek
cukier puder
3 Łyżki
woda
0.5 Szklanki
olej
0.5 Szklanki
Żurawina łowicz
0.5 Szklanki
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukier, jajka, olej i drożdże rozmieszać.
  2. Dodać lekko podgrzane mleko.
  3. Wszystko połączyć mieszając do momentu rozpuszczenia się cukru.
  4. Dodać mąkę i znowu mieszać.
  5. Na koniec dodać czipsy bananowe, mieszankę żurawiny, rodzynki i delikatnie wymieszać ciasto.
  6. Do dwóch foremek keksowych wyłożonych papierem do pieczenia wyłożyć masę, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 20-30 minut.
  7. Po upływie tego czasu wstawić foremki do piekarnika, nastawić temperaturę na 175 stopni, czas 50 minut.
  8. Po upieczeniu przestudzone ciasto posmarować lukrem zrobionym z wody, kakao i cukru pudru.

Opis

nawet keks drożdżowy jest smaczny

Podobne przepisy

Keks

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks

Drożdżowe chrusty

Przepis
Średni Do 40 min
Drożdżowe chrusty

Pączusie

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączusie

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Pączki po bawarsku

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki po bawarsku

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!