Keks bananowy

m7
Keks bananowy

0

0 / 0

super ciacho - keks bananowy

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

2 łyżecz. soda oczyszczona

1 łyżecz. proszek do pieczenia

100 g orzechy ziemne

100 g rodzynki

100 g czekolada gorzka

3.50 szkl. mąka pszenna tortowa

1.50 szkl. cukier

0.66 szkl. olej

5 szt. jaja kurze całe

4 szt. banan

1 szt. skórka z cytryny

Przygotowanie


1

Olej, cukier, sól i skórkę z cytryny ubić, aż cukier się rozpuści. Dodawać po jednym jajku nadal ubijając na puszystą masę.

2

Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia i dodawać po jednej łyżce.

3

Na końcu dodać pokrojoną w kostkę czekoladę, pokrojone banany i posiekane orzechy.

4

Wszystko delikatnie wymieszać.

5

Ciasto przelać do wyłożonych papierem do pieczenia foremek keksowych.

6

Piec 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

490

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

71

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły