Keks

m7
Keks

0

3 / 2

Pyszny keks najeżony bakaliami. Polecamy każdemu kto uwielbia rodzynki i orzechy w cieście.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

6 szt. jaja kurze całe

2 łyżka spirytus

1 łyżka proszek do pieczenia

25 dag. cukier puder

25 dag. mąka lubella puszysta tortowa

20 dag. rodzynki

20 dag. orzechy laskowe

25 dag. margaryna zwykła

Przygotowanie


1

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę.

2

Dodawać stopniowo jajka na przemian z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia.

3

Pod koniec ucierania wkropić spirytus, dodać oprószone w mące bakalie.

4

Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 1 godziny na wąskiej blaszce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

785

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

78

gram

Tłuszcze

46

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły