Keks
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Keks](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977640500.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny keks najeżony bakaliami. Polecamy każdemu kto uwielbia rodzynki i orzechy w cieście.
0
3 / 2
Pyszny keks najeżony bakaliami. Polecamy każdemu kto uwielbia rodzynki i orzechy w cieście.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
6 szt. jaja kurze całe
2 łyżka spirytus
1 łyżka proszek do pieczenia
25 dag. cukier puder
25 dag. mąka lubella puszysta tortowa
20 dag. rodzynki
20 dag. orzechy laskowe
25 dag. margaryna zwykła
Przygotowanie
1
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę.
2
Dodawać stopniowo jajka na przemian z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia.
3
Pod koniec ucierania wkropić spirytus, dodać oprószone w mące bakalie.
4
Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 1 godziny na wąskiej blaszce.