0

Składniki

6 Sztuk
jaja kurze całe
2 Łyżki
spirytus
1 Łyżka
PROSZEK DO PIECZENIA
25 Dekagramów
cukier puder
25 Dekagramów
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
20 Dekagramów
rodzynki
20 Dekagramów
Orzechy laskowe
25 Dekagramów
margaryna zwykła
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę.
  2. Dodawać stopniowo jajka na przemian z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia.
  3. Pod koniec ucierania wkropić spirytus, dodać oprószone w mące bakalie.
  4. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 1 godziny na wąskiej blaszce.

Opis

Hm... pyszne najeżone bakaliami:)). Polecam każedmu kto uwielbia rodzynki i orzechy w cieście:))

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!