1

Składniki

500 Mililitrów
bulion
1 Łyżeczka
sól biała
0.25 Łyżeczki
pieprz kolorowy
600 Gramów
wieprzowina łopatka
300 Gramów
papryka czerwona
400 Gramów
Kurki
1 Sztuka
cebula biała
1 Sztuka
Kaszka kuskus
2 Łyżki
Przyprawa do kebaba
1 Łyżka
Przyprawa w płynie
5 Łyżek
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Łopatkę umyć, pokroić w paski.
  2. Podsmażyć na oleju.
  3. Dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i dalej podsmażać.
  4. Od czasu do czasu podlewać odrobiną bulionu i dusić na małym ogniu.
  5. Gdy mięso jest prawie miękkie dodać wszystkie przyprawy, obgotowane kurki i pokrojoną w paski paprykę i dusić do odparowania bulionu około 10 minut.
  6. Przygotować kuskus na pozostałym bulionie.
  7. Podawać z surówką np. z kapusty pekińskiej.

Opis

Smaczne danie z łopatki.

Podobne przepisy

Bigosik z dwóch kapust

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigosik z dwóch kapust

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Golonka pieczona w kapuście

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Golonka pieczona w kapuście

Kuskus z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kuskus z grillowanymi warzywami

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!