1

Składniki

500 Mililitrów
bulion
1 Łyżeczka
sól biała
0.25 Łyżeczki
pieprz kolorowy
600 Gramów
wieprzowina łopatka
300 Gramów
papryka czerwona
400 Gramów
Kurki
1 Sztuka
cebula biała
1 Sztuka
Kaszka kuskus
2 Łyżki
Przyprawa do kebaba
1 Łyżka
Przyprawa w płynie
5 Łyżek
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Łopatkę umyć, pokroić w paski.
  2. Podsmażyć na oleju.
  3. Dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i dalej podsmażać.
  4. Od czasu do czasu podlewać odrobiną bulionu i dusić na małym ogniu.
  5. Gdy mięso jest prawie miękkie dodać wszystkie przyprawy, obgotowane kurki i pokrojoną w paski paprykę i dusić do odparowania bulionu około 10 minut.
  6. Przygotować kuskus na pozostałym bulionie.
  7. Podawać z surówką np. z kapusty pekińskiej.

Opis

Smaczne danie z łopatki.

Podobne przepisy

Bigosik z dwóch kapust

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigosik z dwóch kapust

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Kuskus z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kuskus z grillowanymi warzywami

Muszle faszerowane mięsem mielonym

Przepis
Trudny Do 1 godz
Muszle faszerowane mięsem mielonym

Paella

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Paella

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!