Kebabowa łopatka z kuskusem
m7
1
0 / 0
Smaczne danie z łopatki.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
500 bulion drobiowy
1 łyżeczka sól biała
0.25 łyżeczka pieprz kolorowy
600 g wieprzowina łopatka
300 g papryka czerwona
400 g kurki
1 szt. cebula biała
1 szt. kaszka kuskus
2 łyżka przyprawa do kebaba
1 łyżka przyprawa w płynie
5 łyżka olej
Przygotowanie
1
Łopatkę umyć, pokroić w paski.
2
Podsmażyć na oleju.
3
Dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i dalej podsmażać.
4
Od czasu do czasu podlewać odrobiną bulionu i dusić na małym ogniu.
5
Gdy mięso jest prawie miękkie dodać wszystkie przyprawy, obgotowane kurki i pokrojoną w paski paprykę i dusić do odparowania bulionu około 10 minut.
6
Przygotować kuskus na pozostałym bulionie.
7
Podawać z surówką np. z kapusty pekińskiej.