Kebabowa łopatka z kuskusem

m7
Kebabowa łopatka z kuskusem

1

0 / 0

Smaczne danie z łopatki.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 bulion drobiowy

1 łyżeczka sól biała

0.25 łyżeczka pieprz kolorowy

600 g wieprzowina łopatka

300 g papryka czerwona

400 g kurki

1 szt. cebula biała

1 szt. kaszka kuskus

2 łyżka przyprawa do kebaba

1 łyżka przyprawa w płynie

5 łyżka olej

Przygotowanie


1

Łopatkę umyć, pokroić w paski.

2

Podsmażyć na oleju.

3

Dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i dalej podsmażać.

4

Od czasu do czasu podlewać odrobiną bulionu i dusić na małym ogniu.

5

Gdy mięso jest prawie miękkie dodać wszystkie przyprawy, obgotowane kurki i pokrojoną w paski paprykę i dusić do odparowania bulionu około 10 minut.

6

Przygotować kuskus na pozostałym bulionie.

7

Podawać z surówką np. z kapusty pekińskiej.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły