Example thumb
1

Składniki

500 Mililitrów
bulion
1 Łyżeczka
sól biała
0.25 Łyżeczki
pieprz kolorowy
600 Gramów
wieprzowina łopatka
300 Gramów
papryka czerwona
400 Gramów
Kurki
1 Sztuka
cebula biała
1 Sztuka
Kaszka kuskus
2 Łyżki
Przyprawa do kebaba
1 Łyżka
Przyprawa w płynie
5 Łyżek
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Łopatkę umyć, pokroić w paski.
  2. Podsmażyć na oleju.
  3. Dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i dalej podsmażać.
  4. Od czasu do czasu podlewać odrobiną bulionu i dusić na małym ogniu.
  5. Gdy mięso jest prawie miękkie dodać wszystkie przyprawy, obgotowane kurki i pokrojoną w paski paprykę i dusić do odparowania bulionu około 10 minut.
  6. Przygotować kuskus na pozostałym bulionie.
  7. Podawać z surówką np. z kapusty pekińskiej.

Opis

Smaczne danie z łopatki.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!