Kebabowa łopatka z kuskusem

m7

Smaczne danie z łopatki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
614
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
43
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Smaczne danie z łopatki.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 bulion drobiowy
1 łyżecz. sól biała
0.25 łyżecz. pieprz kolorowy
600 g wieprzowina łopatka
300 g papryka czerwona
400 g kurki
1 szt. cebula biała
1 szt. kaszka kuskus
2 łyżka przyprawa do kebaba
1 łyżka przyprawa w płynie
5 łyżka olej
Przygotowanie
Łopatkę umyć, pokroić w paski.
Podsmażyć na oleju.
Dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i dalej podsmażać.
Od czasu do czasu podlewać odrobiną bulionu i dusić na małym ogniu.
Gdy mięso jest prawie miękkie dodać wszystkie przyprawy, obgotowane kurki i pokrojoną w paski paprykę i dusić do odparowania bulionu około 10 minut.
Przygotować kuskus na pozostałym bulionie.
Podawać z surówką np. z kapusty pekińskiej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
614
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
43
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.