0

Składniki

1 Szczypta
cynamon
1 Sztuka
pierś kurczaka
1 Sztuka
Przyprawa do kuchni tureckiej
3 Łyżki
olej
3 Łyżki
jogurt naturalny
3 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy w nieduże paski. Wsypujemy przyprawę knorra (większa część opakowania) do miseczki, dodajemy olej.
  2. W tak powstałej marynacie dokładnie obtaczamy mięso i odstawiamy na godzinę do lodówki.
  3. SOS: Sos (miejsza część opakowania)mieszamy z jogurtem, majonezem i cynamonem. Mięso dobrze podsmażamy. Przekładamy na talerz polewamy sosem.
  4. Podajemy z frytkami i sałatką z czerwonej kapusty

Opis

domowy kebab do tego tylko frytki i sałatka z czerwonej kapusty

Podobne przepisy

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Orientalny chłodnik z botwinki ze świderkami z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Orientalny chłodnik z botwinki ze świderkami z czekoladą

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Schab po warszawsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Schab po warszawsku

Śledzie w ketchupie, z rodzynkami i cynamonem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Śledzie w ketchupie, z rodzynkami i cynamonem

Kurczę pieczone

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kurczę pieczone

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!