Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
cynamon
1 Sztuka
pierś kurczaka
1 Sztuka
Przyprawa do kuchni tureckiej
3 Łyżki
olej
3 Łyżki
jogurt naturalny
3 Łyżki
majonez
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy w nieduże paski. Wsypujemy przyprawę knorra (większa część opakowania) do miseczki, dodajemy olej.
  2. W tak powstałej marynacie dokładnie obtaczamy mięso i odstawiamy na godzinę do lodówki.
  3. SOS: Sos (miejsza część opakowania)mieszamy z jogurtem, majonezem i cynamonem. Mięso dobrze podsmażamy. Przekładamy na talerz polewamy sosem.
  4. Podajemy z frytkami i sałatką z czerwonej kapusty

Opis

domowy kebab do tego tylko frytki i sałatka z czerwonej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!