0

Składniki

1 Szczypta
cynamon
1 Sztuka
pierś kurczaka
1 Sztuka
Przyprawa do kuchni tureckiej
3 Łyżki
olej
3 Łyżki
jogurt naturalny
3 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy w nieduże paski. Wsypujemy przyprawę knorra (większa część opakowania) do miseczki, dodajemy olej.
  2. W tak powstałej marynacie dokładnie obtaczamy mięso i odstawiamy na godzinę do lodówki.
  3. SOS: Sos (miejsza część opakowania)mieszamy z jogurtem, majonezem i cynamonem. Mięso dobrze podsmażamy. Przekładamy na talerz polewamy sosem.
  4. Podajemy z frytkami i sałatką z czerwonej kapusty

Opis

domowy kebab do tego tylko frytki i sałatka z czerwonej kapusty

Podobne przepisy

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Łatwy Do 40 min.

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz.

Orientalny chłodnik z botwinki ze świderkami z czekoladą

Łatwy Do 1 godz.

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz.

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz.

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min.

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!