Kebab wegetariański

EkspertOdKuchni
Kebab wegetariański

1

0 / 0

Kebab wegetariański to smakowita alternatywa dla mięsnego kebaba, która z pewnością skradnie serca zarówno wegetarian, jak i mięsożerców. Połączenie soczystych filecików, aromatycznego kimchi, sera pleśniowego chrupiących warzyw i wyrazistych przypraw sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny, a także jako smakowita przystawka na imprezach w gronie przyjaciół. Smacznego!

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

160 g fileciki wegańskie

0.50 szt. ogórek

100 g kimchi

0.50 szt. sałata lodowa

0.50 szt. cebula czerwona

100 g ser pleśniowy

2 szt. tortilla

2 łyżka majonez krakus

2 łyżka jogurt naturalny

50 g chrzan krakus

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

20 sok z cytryny

Przygotowanie


1

Przygotuj sos czosnkowo-chrzanowy. W misce połącz majonez z jogurtem naturalnym i chrzanem. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny, a następnie dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość wymieszaj i umieść w lodówce.

2

Wegańskie fileciki podsmaż na patelni. Pokrój ogórka w plastry, cebulę w piórka oraz sałatę lodową w kawałki.

3

Placki tortilli posmaruj sosem, następnie wyłóż na środek wszystkie składniki. Na koniec zawiń całość w rulon.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły