Kebab wegetariański
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Kebab wegetariański](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977381363.jpeg&w=3840&q=75)
Kebab wegetariański to smakowita alternatywa dla mięsnego kebaba, która z pewnością skradnie serca zarówno wegetarian, jak i mięsożerców. Połączenie soczystych filecików, aromatycznego kimchi, sera pleśniowego chrupiących warzyw i wyrazistych przypraw sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny, a także jako smakowita przystawka na imprezach w gronie przyjaciół. Smacznego!
1
0 / 0
Kebab wegetariański to smakowita alternatywa dla mięsnego kebaba, która z pewnością skradnie serca zarówno wegetarian, jak i mięsożerców. Połączenie soczystych filecików, aromatycznego kimchi, sera pleśniowego chrupiących warzyw i wyrazistych przypraw sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny, a także jako smakowita przystawka na imprezach w gronie przyjaciół. Smacznego!
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
160 g fileciki wegańskie
0.50 szt. ogórek
100 g kimchi
0.50 szt. sałata lodowa
0.50 szt. cebula czerwona
100 g ser pleśniowy
2 szt. tortilla
2 łyżka majonez krakus
2 łyżka jogurt naturalny
50 g chrzan krakus
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
20 sok z cytryny
Przygotowanie
Przygotuj sos czosnkowo-chrzanowy. W misce połącz majonez z jogurtem naturalnym i chrzanem. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny, a następnie dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość wymieszaj i umieść w lodówce.
Wegańskie fileciki podsmaż na patelni. Pokrój ogórka w plastry, cebulę w piórka oraz sałatę lodową w kawałki.
Placki tortilli posmaruj sosem, następnie wyłóż na środek wszystkie składniki. Na koniec zawiń całość w rulon.