Kebab w tortilli

justynapiskorz
Kebab w tortilli

0

0 / 0

Kebab w tortilli to idealna propozycja na niejedne przyjęcie.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szkl. mąka lubella puszysta

150 gorąca woda

2 łyżka olej

1 szczyp. sól

2 szt. filet z kurczaka

6 łyżecz. przyprawa gyros

1 szt. sałata lodowa

2 szt. pomidor

2 szt. ogórek

2 szt. cebula

2 szt. papryka

1 opak. ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

8 łyżka sos czosnkowy

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Wymieszać w misce mąkę z solą i wodą. Dodać olej. Zagnieć ciasto (ok. 5 minut) i odstawić na 20 minut w misce przykrytej ściereczką.

2

Podzielić ciasto na sześć równych części. Z każdej z nich zrobić kulę i rozwałkować na grubość ok. 1-2 cm. Smażyć placki na suchej patelni na rumiany kolor.

3

Mięso z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Następnie obtoczyć w przyprawie gyros, dodać 3 łyżki oleju i smażyć na patelni, od czasu do czasu mieszając.

4

Sałatę rozdrobnić palcami na nieduże kawałki, paprykę pokroić w cienkie paseczki, pomidora i cebulę w półksiężyce, a ogórka w okrągłe plastry. Tak przygotowane warzywa ułożyć kolejno na środek tortilli. Dodać wybraną ilość mięsa i kukurydzy. Polać sosem (można użyć winegret) i ketchupem. Całość zawinąć.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły