Example thumb
0

Składniki

0.5 Szklanki
olej
1 Sztuka
kapusta pekińska
2 Sztuki
pomidor
1.5 Sztuki
ogórek
2 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
przyprawa do gyrosa
3 Sztuki
cebula
7 Sztuk
bułka
4 Łyżki
masło
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. kapuste drobno szatkujemy, dodajemy pomidorki pokrojone w kostke i ogórki szklarniowe razem ze skórką (wczesniej parzymy) oraz 2 cebulki pokrojone w talarki. Piers kroimy na cienkie średniej długosci (ok 3cm) paseczki, na patelnie wlewamy ok 100ml oleju i na rozgrzany tłuszcz wsypujemy mieso, kiedy zbieleje dodajemy cale opakowanie przyprawy do gyrosa i podsmazamy bardzo dlugo, następnie gorące mięso wsypujemy razem z tluszczem do salatki, mieszamy i wykladamy na talerz, polewamy dowolnymi sosami (u mnie czosnkowy i ostry paprykowy - przepisy są w mojej księdze), a następnie posypujemy pozostała cebulką którą równiez kroimy w talarki i rozdrabniamy oraz podajemy z bułeczkami, które przekrawamy na pół, wyjmujemy z nich ośrodke i smarujemy masłem, po czym zapiekamy ok 15 minut w temp 200*.
  2. Za 35zl wyszlo mi 7 ogromnych porcji kebaba, chcąc kupić gotowe dla 7 osób musialabym zaplacic ponad 70zł!! I na pewno byłby gorszej jakości i z niewiadomo czego robione:) dlatego polecam spróbować bo smakują na prawdę super!

Opis

rewelacyjny przepis na super domowe kebaby całkiem tanim kosztem:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!