Kawowe brownie

uwielbiampl
Kawowe brownie

1

0 / 0

Bogactwo aromatów dla smakoszy - kawowe brownie. Polecamy szczególnie do kawy.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

150 polewa czekoladowa

60 kawa

1 szczyp. sól

1.50 łyżecz. proszek do pieczenia

125 g mąka lubella puszysta tortowa

250 g migdały

150 g orzechy włoskie

150 g czekolada gorzka

25 g kakao decomorreno

125 g cukier puder

3 szt. jaja kurze całe

3 łyżka likier kawowy

Przygotowanie


1

Mąkę, cukier, proszek i kakao przesiewamy do miski. Dodajemy sól, migdały i orzechy. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. Blachę wykładamy folią aluminiową i smarujemy cienko olejem.

2

Czekoladę łamiemy i roztapiamy z masłem. Studzimy. Przelewamy do miski, mieszamy na małych obrotach, dodajemy jajka, następnie wlewamy kawę i likier. Masę wylewamy na blaszkę i pieczemy 25 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.

3

Polewa czekoladowa: 4 łyżki cukru, 2 łyżki śmietany, 3 łyżki kakao, 60 g masła, 1 łyżeczka żelatyny. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Pozostałe składniki zagotowujemy. Gdy żelatyna napęcznieje, podgrzewamy ją do całkowitego rozpuszczenia i dodajemy do masy. Dokładnie mieszamy i studzimy. Polewamy ciasto. Można udekorować czekoladowymi ziarenkami kawy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły