1

Składniki

150 Mililitrów
polewa czekoladowa
60 Mililitrów
kawa
1 Szczypta
sól
1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
125 Gramów
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
250 Gramów
migdały
150 Gramów
orzechy włoskie
150 Gramów
czekolada gorzka
25 Gramów
kakao
125 Gramów
cukier puder
3 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
Likier kawowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę, cukier, proszek i kakao przesiewamy do miski. Dodajemy sól, migdały i orzechy. Piekarnik nagrzewamy do 180st. Blachę wykładamy folią aluminiową i smarujemy cienko olejem.
  2. Czekoladę łamiemy i roztapiamy z masłem. Studzimy. Przelewamy do miski, mieszamy na małych obrotach, dodajemy jajka, następnie wlewamy kawę i likier. Masę wylewamy na blaszkę i pieczemy 25 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.
  3. Polewa czekoladowa: 4 łyżki cukru, 2 łyżki śmietany, 3 łyżki kakao, 60 g masła, 1 łyżeczka żelatyny. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Pozostałe składniki zagotowujemy. Gdy żelatyna napęcznieje, podgrzewamy ją do całkowitego rozpuszczenia i dodajemy do masy. Dokładnie mieszamy i studzimy. Polewamy ciasto. Można udekorować czekoladowymi ziarenkami kawy.

Opis

Bogactwo aromatów dla smakoszy.

Podobne przepisy

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz

Kakaowe lodowe kanapki

Łatwy Do 2 godz

Mazurek piernikowy

Łatwy Ponad 3 godz

Muffinki

Łatwy Do 1 godz

Podwójnie Kakaowe babeczki

Łatwy Do 1 godz

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!