Kawowe brownie

m7
Kawowe brownie

0

0 / 0

Z książki "Kawa - bogactwo aromatów dla smakoszy".

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

60 kawa

150 polewa czekoladowa

1 szcz. sól

1.50 łyżeczka proszek do pieczenia

125 g mąka lubella puszysta

125 g cukier puder

25 g kakao decomorreno

250 g migdały

150 g orzechy włoskie

150 g czekolada gorzka

3 szt. jajko

3 łyżka likier kawowy

Przygotowanie


1

Mąke , cukier, proszek i kakao przesiac do miski. Dodac sól, migdały i orzechy. Piekarnik nagrzac do 180st. Blache wylozyc folia aluminiowa i posmarowac cienko olejem (blaszka 22x24).

2

Czekolade połamac i roztopic z masłem w kapieli wodnej. Ostudzic. Przelac do miski, miesza na małych obrotach, dodac jajka., wlac kawe i liekir. mase wyalc na balszke i piec 25 minut. Odstawic do ostygniecia. Zrobic polewe. Polewa czekoladowa z: 4 łyżki cukru, 2 łyżki śmietany, 3 łyżki kakao, 60 g masła, 1 łyżeczka żelatyny. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody. Pozostałe składniki zagotować.

3

Gdy żelatyna napęcznieje, podgrzać ją do ałkowitego rozpuszczenia i dodać do masy. Dokładnie wymieszać i wystudzić . Polać ciasto. Udekorowałam czekoladowymi ziarenkami kawy. Pyszne!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły