Kawałki rybne w panierce kukurydzianej
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kawałki rybne w panierce kukurydzianej](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975088956.jpeg&w=3840&q=75)
rybne KFC
0
0 / 0
rybne KFC
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 łyżecz. sok z cytryny
200 g filet rybny
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka przyprawa do ryb
0.50 szkl. płatki kukurydziane
Przygotowanie
1
Filety skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy przyprawą do ryb i kroimy na małe kawałeczki. Płatki kukurydziane tłuczemy częściowo na proszek (mniej więcej połowa płatków powinna być sproszkowana). Rybę maczamy w jajku następnie w płatkach kukurydzianych i smażymy na głębokim tłuszczu. Doskonale smakuje z grillowanymi warzywami.