Kawałki rybne w panierce kukurydzianej

m7
Kawałki rybne w panierce kukurydzianej

0

0 / 0

rybne KFC

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 łyżeczka sok z cytryny

200 g filet rybny

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka przyprawa do ryb

0.50 szkl. płatki kukurydziane

Przygotowanie


1

Filety skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy przyprawą do ryb i kroimy na małe kawałeczki. Płatki kukurydziane tłuczemy częściowo na proszek (mniej więcej połowa płatków powinna być sproszkowana). Rybę maczamy w jajku następnie w płatkach kukurydzianych i smażymy na głębokim tłuszczu. Doskonale smakuje z grillowanymi warzywami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły