1

Składniki

2 Szczypty
czosnek
2 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
2 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
śmietana 18%
1 Sztuka
jogurt naturalny
1 Łyżka
przyprawa do kurczaka
1 Łyżka
bułka tarta
3 Łyżki
majonez
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w słupki. Skrapiamy olejem i posypujemy przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na 15 min. Posypujemy bułką tartą. Po tym czasie smażymy na oleju na złoty kolor.
  2. Śmietanę mieszamy z jogurtem i majonezem, dodajemy zmiażdżony czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Chłodzimy.
  3. Kawałki piersi podajemy z sosem czosnkowym, ziemniakami, duszoną marchewką i ketchupem. Smacznego!;)

Opis

Pewnego dnia wpadła do mnie moja koleżanka i miałyśmy ochotę na coś jak z restauracji. Przygotowałam kawałki piersi z kurczaka z sosem czosnkowym. Koleżanka była zachwycona:-)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!