Kawa w tygielku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kawa w tygielku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973833358.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis na aromatyczną kawę w tygielku na sposób turecki. Tygielek najlepiej aby był miedziany.
1
0 / 0
Przepis na aromatyczną kawę w tygielku na sposób turecki. Tygielek najlepiej aby był miedziany.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżecz. cukier
1 szczyp. cynamon
1 szczyp. kardamon
3 łyżecz. kawa
3 szt. goździki
Przygotowanie
1
Do miedzianego tygielka wsypujemy kawę oraz przyprawy i cukier, zalewamy gorącą wodą i gotujemy od czasu do czasu mieszając.
2
Po zagotowaniu zdejmujemy na chwilkę tygielek z ognia (inaczej kawa "wykipi") po chwili ponownie zagotowujemy.
3
Kawę przelewamy do filiżanek i podajemy.