Kawa Shakerato na lato
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Kawa Shakerato na lato](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973782372.jpeg&w=3840&q=75)
Jeśli masz ochotę na kawę, a temperatura na zewnątrz jest zbyt wysoka, to mamy coś specjalnie dla Ciebie. Co powiesz na słodkie ochłodzenie dzięki Shakerato? Zimna, czekoladowa i wstrząśnięta! Pobudzi Cię mocniej niż zwykła kawa.
0
0 / 0
Jeśli masz ochotę na kawę, a temperatura na zewnątrz jest zbyt wysoka, to mamy coś specjalnie dla Ciebie. Co powiesz na słodkie ochłodzenie dzięki Shakerato? Zimna, czekoladowa i wstrząśnięta! Pobudzi Cię mocniej niż zwykła kawa.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
0.50 szkl. cukier
0.50 szkl. woda
30 g kakao decomorreno
160 espresso
1 szkl. lód w kostkach
Przygotowanie
Rozpocznij od przygotowania syropu czekoladowego. W rondelku wymieszaj cukier, wodę oraz kakao.
Zagotuj i przelej do mniejszego naczynia. Zaparz kawę, możesz zrobić to w dowolny sposób – użyć ekspresu ciśnieniowego, French Pressu czy kawiarki.
Do shakera lub blendera wrzuć kilka kostek lodu, 2-3 łyżki syropu czekoladowego oraz kawę. Potrząsaj energicznie lub blenduj. Przelej do schłodzonej szklanki.