0

Składniki

1 Szklanka
Śmietana kremówka
6 Sztuk
Rurki czekoladowe
6 Sztuk
Wiśnie koktajlowe
50 Dekagramów
Lody waniliowe
5 Dekagramów
cukier
5 Dekagramów
Kawa mielona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kawę zaparzyć w ekspresie (2 szklanki wody) i mocno oziębić.
  2. Śmietanę ubić na krem,pod koniec ubijania dodać cukier.
  3. Do pucharków włożyć lody,zalać kawą,wierzch ozdobić kremem,rurkami czekoladowymi i wiśniami.
  4. Deser będzie jeszcze smaczniejszy jeśli podasz go z odrobiną likieru kawowego.

Opis

Bardzo łatwy do przygotowania i zarazem pyszny deser na zimno! wygląda zwyczajnie,jednak smakuje niesamowicie.

Podobne przepisy

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Musiki na bazie Czekodżemu Śliwkowego Łowicz

Łatwy Do 1,5 godz
Musiki na bazie Czekodżemu Śliwkowego Łowicz

BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Średni Do 40 min
BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!