0

Składniki

1 Szklanka
Śmietana kremówka
6 Sztuk
Rurki czekoladowe
6 Sztuk
Wiśnie koktajlowe
50 Dekagramów
Lody waniliowe
5 Dekagramów
cukier
5 Dekagramów
Kawa mielona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kawę zaparzyć w ekspresie (2 szklanki wody) i mocno oziębić.
  2. Śmietanę ubić na krem,pod koniec ubijania dodać cukier.
  3. Do pucharków włożyć lody,zalać kawą,wierzch ozdobić kremem,rurkami czekoladowymi i wiśniami.
  4. Deser będzie jeszcze smaczniejszy jeśli podasz go z odrobiną likieru kawowego.

Opis

Bardzo łatwy do przygotowania i zarazem pyszny deser na zimno! wygląda zwyczajnie,jednak smakuje niesamowicie.

Podobne przepisy

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Musiki na bazie Czekodżemu Śliwkowego Łowicz

Łatwy Do 1,5 godz
Musiki na bazie Czekodżemu Śliwkowego Łowicz

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chleb w lamparcie cętki

Łatwy Do 3 godz
Chleb w lamparcie cętki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!