Kawa latte macchiato z syropem karmelowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Kawa latte macchiato z syropem karmelowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977427920.jpeg&w=3840&q=75)
Szukasz sprawdzonego przepisu na aromatyczną kawę? Poznaj latte macchiato z syropem karmelowym na bazie napoju owsianego. To połączenie prostoty i wyjątkowego smaku, które doskonale sprawdzi się zarówno o poranku, jak i do popołudniowego relaksu. To idealna opcja dla wszystkich, którzy chcą spróbować czegoś więcej niż zwykłe espresso. Przygotuj latte macchiato z syropem karmelowym i pozwól sobie na chwilę przyjemności!
0
0 / 0
Szukasz sprawdzonego przepisu na aromatyczną kawę? Poznaj latte macchiato z syropem karmelowym na bazie napoju owsianego. To połączenie prostoty i wyjątkowego smaku, które doskonale sprawdzi się zarówno o poranku, jak i do popołudniowego relaksu. To idealna opcja dla wszystkich, którzy chcą spróbować czegoś więcej niż zwykłe espresso. Przygotuj latte macchiato z syropem karmelowym i pozwól sobie na chwilę przyjemności!
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. espresso
1 szkl. tymbark just plants barista owies
150 g cukier
2 łyżka woda
200 śmietanka kokosowa
Przygotowanie
Tymbark Just Plants Barista ugotuj w rondelku, energicznie mieszając lub spień urządzeniem.
Gorący napój roślinny odstaw na moment do wytrącenia się piany.
Do szklanki nalej gorącego napoju, a następnie piankę mleczną. Odczekaj, aż wyraźnie oddzielą się dwie warstwy, a potem przez piankę mleczną ostrożnie dolej świeżo zaparzone espresso.
Przygotuj syrop karmelowy (opcjonalnie). W tym celu umieść cukier oraz wodę w rondelku i podgrzewaj na średnim ogniu, ciągle mieszając.
Gdy cukier się rozpuści i nabierze złotego koloru, zdejmij go z ognia.
Dodaj stopniowo śmietankę i umieść na chwilę na ogniu, do czasu aż całość zacznie gęstnieć, a następnie ściągnij z ognia.
Tak przygotowany syrop karmelowy pozostaw do ostygnięcia.
Ostudzony syrop karmelowy wlej do wcześniej przygotowanej kawy.